Bog

Manden fra bjergene

Af (
2011
)

Anmeldelse

Manden fra bjergene af Kjell Eriksson

20 jun.11

En mand vil hævne sine brødre, han rejser til et fremmed land og må klare sig igennem med små midler.

Ann Lindell skal opklare mordet på en mand, som næsten er umulig at identificere. Hun har sin kendte stab bag sig, og det bliver en svær opgave.

Da Manuel Alvarez ’ bror Angel bliver myrdet i Sverige, og den anden bror Patricio sidder i fængsel, rejser Manuel fra Mexico til Sverige for at finde ud af hvad der er sket. Det bliver en lang rejse til et andet land med en fremmed kultur og livsstil end den han kender.

I Sverige lander Manuel i et miljø med mange faldgruber, såsom narkotika, overfald og vold. Han skal se sig godt for inden han giver sig i snak med nogen. Der er mange uforklarlige hændelser i området nær Uppsala, som alle spiller ind i plottet og dets opklaring. Og selvfølgelig også mange kriminelle som domineres af narkobagmænd.

Romanen er rigtig godt skrevet. Der er et godt plot som har fokus på mange kriminelle handlinger og interessante personer. Der er flere forbrydelser i gang hele tiden, men man mister ikke den røde tråd af den grund. Alle enderne samles fint til sidst.

Det kriminelle miljø og dets aktører beskrives godt, især den unge Zero og Konrad får vi god indsigt i. Også Ann Lindell beskrives meget detaljeret, og man er ikke i tvivl om hvor forfatteren har sine anti- og sympatier. F.eks. kan man tydeligt fornemme den sorg og vrede som styrer Manuels handlinger.

Romanen er den sjette med Ann Lindell som kriminalkommisær. Den er med god grund nomineret til året bedste svenske kriminalroman. Eriksson har godt greb om det han skriver. Han kommer rundt i mange afkroge af det kriminelle miljø, vi får det at se både fra politiets og den kriminelles side. Man er rigtig godt underholdt hele vejen, der er absolut ingen uafklarede spørgsmål til slut.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Lena Krogh Bertram
Faustnummer
28776535
Graphic
Gitte Blå
ISBN
9788779556584
Antal sider
374

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer