Bog

Kun slutningen mangler

Af (
2008
)

Anmeldelse

Kun slutningen mangler af Knud Sørensen

07 apr.08

Knud Sørensens erindringer er hverdagsagtige og indsigtsfulde kapitler fra et engageret menneske.

Knud Sørensens anden erindringsbog fortsætter i kronologien efter han forlod København med kone og to børn.
Nu er han blevet bosat og arbejder som landinspektør i Nykøbing Mors.

Familien falder til og tager øen Mors til sig. Qua sit arbejde bliver landinspektøren fortrolig med bønderne og byfolkene. Muntert fortælles om 1960’erne med barbersaloner, middagslukning og varer der skulle bringes ud. Begge ægtefæller bliver igangsættere inden for kulturlivet og trives med nye bekendtskaber.

Hændelsen på bakken ved Børglum Kloster, som ikke skal afsløres her, er ganske uhyggelig. Og netop fordi det er landinspektøren med begge ben på jorden, der fortæller!

Forfatterens mangeårige engagement i samfundsdebatten fylder meget. Ingen tvivl om hans politiske standpunkter og personlige overskud til at give sin mening til kende.
Hans forståelse for bondesamfundet og dets opløsning er jo nærmest legendarisk og har været hovedtemaet i hans litterære produktion.

Digte har han gjort hele sit liv. Med novellerne fik han en stor læserskare som øgedes, da han sprang ud som romanforfatter i en alder af 69 år med de sagte, men modige romaner 'En tid' og 'En befrielse'.

Som forfatterens romaner og noveller om almindelige mennesker i Danmark, er omdrejningspunktet for erindringerne det enkle og det konkrete liv på Mors.
Gjort beskedent, nøgternt og meget præcist.

Gyldendal, 2008. 153 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
27167322
ISBN
9788702065626
Antal sider
153

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer