Bog

Judaskysset

Af (
2008
)

Anmeldelse

Judaskysset af Anna Grue

25 aug.08
AfJette S. F. Holst
Skribent

En ung mand findes dræbt, en midaldrende kvinde snydes, og den skaldede detektiv kommer endnu en gang på forsiden af Ekstra Bladet i Anna Grues spændende nye krimi.

Jeg har, som mange andre, glædet mig rigtig meget til fortsættelsen af Anna Grues første krimi om livsstilseksperten og amatørdetektiven Dan Sommerdahl (også kendt som den skaldede detektiv), og nu er den her endelig! ’Judaskysset’ hedder den, og heldigvis lever den helt op til forventningerne.

Dan Sommerdahl har sagt sit job op ved reklamefirmaet og arbejder nu freelance. En dag får han en mail fra sin datter, om han ikke nok vil hjælpe hendes efterskolelærer, Ursula, som har forsøgt at begå selvmord.

Det viser sig, at Ursula var på vej til at gifte sig med den 20 år yngre Jakob, men i stedet for har han franarret hende en formue på 7 millioner, som hun havde vundet i lotto. Hun vil ikke gå til politiet, fordi hun føler sig ydmyget, men Dan får lov at begynde en efterforskning.

Samtidig er Dans ven, betjenten Flemming, sat på en mordsag. En ung mand fra den religiøse sekt Herrens Hus er blevet myrdet, uden at man har kunnet finde et synligt motiv. Det viser sig dog, at de to sager – måske – hænger sammen.

Endnu en gang har Anna Grue skrevet en spændende krimi med et interessant plot. I 'Judaskysset' tager hun fat i emner som netdating, ældre kvinder med yngre mænd og ikke mindst religiøse sekter.

Grue skriver flydende med fuld skrue, så man ikke kan slippe historien igen. Denne gang er der lidt flere gnidninger mellem Dan og Flemming, både pga. efterforskningen men også fordi Dan er frygtelig jaloux over Flemming og Mariannes venskab. Dan fremstår ikke 100 % sympatisk i mine øjne denne gang, og den udvikling tegner spændende muligheder for kommende bind.

Historien fortælles fra flere vinkler, og det gør, at vi får flere overraskende oplysninger undervejs. Ikke mindst slutningen rummer et par twist, som jeg i hvert fald ikke havde regnet ud.

Anna Grue er tilbage, og nu begynder jeg så nedtællingen til tredje bind…

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
27364713
ISBN
9788756784627
Antal sider
365

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser