Bog

Døden i kurbadet

Af (
2021
)

Anmeldelse

Døden i kurbadet

27 maj.21
AfAnne Klara Bæhr
Skribent

Anne Grues anden krimi i serien om efterlønsmodtager Anne-Maj Mortensen er båret af humor frem for spænding.

’Døden i kurbadet’ er andet bind i Anna Grues serie om efterlønsmodtager Anne-Maj Mortensen, som vi lærte at kende i Mysteriet i Genbrugsen. Anne-Maj har i september 2020 taget ophold på Høve Kurbad for at få massage og komme sig efter en knæoperation. På kurbadet mødes hun med en lille gruppe mennesker, der ligesom hun har brug for at komme til hægterne, mens andre af gæsterne er på wellness ophold.

Blandt gæsterne er søstrene Miah og Lenette, som er på wellness ophold, og en aften finder Anne-Maj Miah druknet i mudderbadet. Selv om politiet i første omgang beder hende holde sig ud af efterforskningen, kan hun naturligvis ikke holde sig i skindet. Som en anden Miss Marple driver Anne-Maj sine undersøgelser på krykker og smertestillende medicin, alt imens hun hygger sig, så godt det lader sig gøre, med de andre gæster, som hun én efter én mistænker for at være gerningsmanden. Hun må dog se sine teorier falde til jorden, men Anne-Maj giver ikke så let op.

’Døden i kurbadet’ er den første roman, jeg læser, som foregår under Corona-pandemien, og det giver den et ekstra pif, men selv om den er både underfundig og morsom, er den desværre også meget urealistisk. Man må da håbe, at Midt- og Vestsjællands Politi ikke er så langsomme i optrækket, når det drejer sig om opklaringen af to overlagte mord, ligesom man må håbe, Anne-Maj i den virkelige verden ikke ville få så mange fortrolige oplysninger fra politiet.

Der er noget ved personen Anne-Maj som detektiv, der skurrer. Det virkede nogenlunde troværdigt, da hun medvirkede i opklaringen af mordene i ’Mysteriet i Genbrugsen’, men at hun skulle blive involveret i endnu en mordsag, virker lidt søgt. Jeg synes, Anne-Maj er tegnet for gammel i forhold til sin faktiske alder, men måske er det bare det faktum, at de kvinder, der opklarer forbrydelser i krimiernes verden, plejer at være unge kvinder, der enten er ansat i politiet eller som journalister.

Der er mange gode toner i bogen, den er meget humoristisk, og på trods af mine forbehold, fik jeg mange gode grin, mens jeg læste den. Det er dog helt klart humoren frem for spændingen, der bærer ’Døden i kurbadet’. En lidt sjov detalje er, at Anne-Maj under sit ophold på kurbadet kæmper med at komme igennem en lang islandsk krimi, for ét af de problemer, som Anne-Maj konfronteres med, nemlig vaccineskepsis, har islandske Yrsa Sigurdardottir skrevet om i sin seneste roman Tavshed.

Måske er ’Døden i kurbadet’ bare den svære toer, og Anna Grue vil komme stærkt igen. Jeg vil under alle omstændigheder give Anne-Maj en chance til.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
39074184
ISBN
9788711981351
Antal sider
410

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser