Bog

Under huden. Del 1

Af (
2019
)

Anmeldelse

Under huden Del 1 og 2 af Pernille L. Stenby

23 sep.19

Serien om Mestenes fortsætter med dette dobbeltbind. Psykologisk fantasy blandet med LGBTQ-elementer og alt for mange løse ender. 

Pernille L. Stenby debuterede med Inkarnation, som var første bind i serien om Mestenes, og det lykkedes hende langt hen ad vejen at få skabt en historie, som både var mystisk, dyster og temmelig interessant. Hovedpersonens totale uvidenhed om alt og en manglende hukommelse med delvise erindringsglimt af en forfærdelig tid i en kælder skildres fængslende med lyst til at vide mere. Dette kunne man så have håbet ville ske på disse over 700 sider, men desværre lykkes det ikke. Forvirringen fortsætter, men nu bliver det bare for meget, og selvom forfatteren helt klart synes at vide, hvor hun vil hen med sin historie, vil rigtig mange læsere formentlig give op.

Hovedpersonen Mestenes, som man i lang tid troede var en pige, har overlevet mordforsøget fra kontrolløren Norvig, og han har samtidig fået lov til at blive på Roevel Akademi, som er et uddannelsessted for unge med overnaturlige evner. Med hjælp fra vennen Axten og læreren Keemen.er Mestenes langsomt ved at vænne sig til livet på skolen, men han plages stadig af minderne og torturen fra kælderen.

Flere og flere detaljer kommer på plads, bl.a. erindringen om en mor, men det er svært at lægge fortiden fra sig, når Mestenes ovenikøbet opdager nye skræmmende sider af sig selv. Samtidig sker der mystiske ting på skolen, bl.a. er den afdøde Norvigs skjoldkrebs forsvundet, og nogen er igen ude efter Mestenes.

Stenbys serie er bestemt ikke let at få has på, og selvom beskrivelsen af Mestenes er ganske glimrende, så mangler man efterhånden at få klarhed over en række overordnede ting. Hvad er det egentlig for et land? Hvad er meningen med de 8 distrikter, og hvem er de mystiske Fem, som fra Kastellet styrer landet? Og hvad er det egentlig Roevel uddanner sine unge til? Og man kunne blive ved , og med så mange uafklarede spørgsmål og løse ender kommer det til at fylde alt for meget i forhold til historien.

Ligesom Mestenes efterhånden får fyldt mere viden på, vil læseren sandsynligvis også blive klogere, når der kommer flere bind, men mange læsere vil nok være hoppet fra længe inden.

Bogdetaljer

Forlag
Ulven og Uglen
Faustnummer
47137403
ISBN
9788793349476
Antal sider
363

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer