Bog

Heltemod og kragelort

Af (
2012
)

Anmeldelse

Heltemod og kragelort af Josefine Ottesen.

16 dec.13

Med eventyret om Hullerikkerne, der drager ud i verden for at kæmpe mod det onde, formår Josefine Ottesen at skrive fantasy i småbørnshøjde.

Det er måske ikke alle, der ved, at der findes nogle små menneskelignende væsner, der lever i huller i træerne – nemlig Hullerikkerne. Men det gør der i Josefine Ottesens eventyrlige univers.  Ask og Birk er sådanne Hullerikker og kommer fra Syvstammetræet. En dag tager de Ella med op i toppen af træet. Her bliver hun bortført af en krage, og da Kragekongens livret er Hullerikker, må vores to venner ud på en farefuld rejse for at redde den stakkels Emma. Det bliver en tur fuld af gys og grin – uhygge og hygge for de små tilhørere.

Josefine Ottesen har lavet en cocktail af Troldepus og Hobbitten om end Troldepus må siges at have fået baghjul af denne nutidige afløser af højere kvalitet. Her får vi det søde eventyr med fantasygenrens ofte brugte rejsemotiv, hvor hovedpersonerne skal overvinde al mulig modstand. Og modstand får Ask og Birk, når de møder farlige dyr som flagermus og store tudser. Farerne er knyttet til naturen og selv farlige dyr kan blive hjælpere, når man skal nå frem til Kragekongen og redde Ella. Uhyggen blødes op med humor, for Josefine Ottesen taler til børn og barnlige sjæle ved at bruge ”frække” ord som fx i kapiteloverskriften ”Prut og bøvs”. Så selv om der gyses, kan selv børn fra 6-års alderen være med uden at nattesøvnen bliver ødelagt.

Heltemod og kragelort er første bind i den dejlige serie om Hullerikkerne. De nyeste bind er letlæsningsbøger, hvor der er trykt qr-koder, som børnene kan scanne med deres mobiltelefon og finde dyrelyde og små naturfilm.

Skrevet af Jim Højberg, børnebibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Bogdetaljer

Secondary title
Hertil findes supplerende materiale på seriens hjemmeside
Forlag
Høst
Faustnummer
29556970
ISBN
9788763827324
Antal sider
118

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer