Bog

Hånd i handske

Af (
2003
)

Anmeldelse

Hånd i handske af Robert Goddard

25 nov.03
Skribent

En efterårsferie fordrer en spændende roman, og når den skal tilbringes i Spanien indbyder det til en fortælling med spansk indhold. Jeg tog Robert Goddards "Hånd i handske" med og blev fortrinligt underholdt.

Romanen begynder i England, hvor Charlotte Ladrams gamle tante bliver myrdet, tilsyneladende fordi tanten har en værdifuld antikvitetssamling; men det viser sig, at motivet skal findes i fortiden. Charlotte påtager sig at opklare sin tantes død, og hun hvirvles ind i en til tider hæsblæsende handling, hvor det viser sig, at hun ikke kan stole på nogen.

Robert Goddard har ofte en historisk ramme om sine romaner. I denne er det den spanske borgerkrig. Tantens bror var en kendt digter, der med socialistiske idealer tog til Spanien som frivillig for at kæmpe mod Franco og nationalisterne. I krigens slutning døde han. De breve, han skrev hjem fra Spanien til sin søster, er forsvundet, men de rummer hemmeligheder, som stadig er farlige for de implicerede.

Personkarakteristikken af Charlotte virker noget ’stiv’, og hun er ikke så levende som mange af bipersonerne. Men Goddard har et flydende sprog, som bærer handlingen frem i de korte kapitler.

Robert Goddard har fået udgivet 12 romaner på dansk. Denne, hans nyeste på dansk, er fra 1992. Det er den bedste af hans bøger, jeg har læst, siden jeg lærte ham at kende med thrilleren "Fra billede til billede", 1992.

Jeg fik en afslappet ferie i Spanien med romanen, der er meget overraskende, da der hele tiden sker nyt, og nye vinkler opstår. Trådene redes ud til sidst, og de gode vinder i denne spændingsroman, der giver gedigen underholdning.

Oversat af Claus Bech. Gyldendal, 2003. 529 sider. Kr 295,-

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Claus Bech
Faustnummer
24565939
ISBN
9788702004182
Antal sider
529

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer