Bog

Den stumme død no 2

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den stumme død af Volker Kutscher

17 apr.19

Andet bind  i serien om Gereon Rath foregår i Berlin 1930 og handler om stridigheder ved indførelsen af tonefilmen. Tæt af spænding og miljø som sin forgænger.

Første bind i Kutschers serie med kriminalassistent Rath og ikke mindst byen Berlin anno 1929 genudkom i anledning af den anmelderroste tv-serie Babylon Berlin. TV-serien har en magisk stemning, som bogen trods sine kvaliteter ikke indeholder. Det samme gælder fortsættelsen. Dens baggrund er interessant, den handler om kulturkampen, da tonefilmen holdt sit indtog i filmbranchen.

En af de nye tonefilmstjerner bliver dræbt, da en projektør falder ned og rammer hende under en optagelse. Var det et uheld? Var det sabotage i branchen? Var det koldblodigt mord? Rath tager fat på sagen, men kommer på kollisionskurs med sin chef. Det hele opklares i et crescendo sammen med en ny karakter i plottet. En karakter, der afslører, at Kutscher er hundemenneske, det er nemlig en lille hund, som Rath overtager fra et offer. En lille hund, der er en sympatisk og en meget optimistisk karakter.

Anden del af bogen ændrer lidt på oplevelsen af en helt almindelig spændingsbog, her er nok af miljø, spænding og billedskabende scener.
Gereon Rath finder også sammen med sin sweetheart fra første bind ,Charlotte. Hun er handlekraftig og ikke den belastede og lidt traurige figur, som vi oplever i TV-serien. Nu venter jeg med forventning på næste sæson, som skulle være under indspilning.

Bogdetaljer

Secondary title
Gereon Rath
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Hanne Lund
ISBN
9788711913239
Antal sider
619

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer