Alting har sin pris af Lotte Hammer og Søren Hammer
Troværdig og spændende ”hvordan får vi fældet ham”-krimi med rødder i den grønlandske indlandsis.
Tidligere på året bragede søskendeparret Hammer igennem med deres debut ’Svinehunde’ Nu er efterfølgeren kommet, og det er godt!
Chefkriminalinspektør Konrad Simonsen kaldes til Grønland. Et 25 år gammelt lig af en ung pige er fundet midt ude på Grønlands indlandsis, og snart kædes liget sammen med andre tidligere mordsager i Danmark. Sagens omfang er større end først antaget, og opklaringsarbejdet udspilles også på den politiske arena.
Efter en meget rost debut kommer altid den svære toer. Søskendeparret Hammer gør det godt. ’Alting har sin pris’ er en velskrevet og meget spændende krimi. Hovedpersonen chefkriminalinspektør Konrad Simonsen er en lidt skæv personlighed, hvilket gør bogen både spændende og humoristisk. Plottet er gennemtænkt, og selvom morderen hurtigt bliver afsløret, får man et godt indblik i problematikken omkring bevisernes holdbarhed i retten. Morderen får lov til at vandre frit omkring, mens opklaringsholdet kun kan følge med på afstand. Personerne i bogen er troværdige, og for hvert bind i serien får man flere personlige informationer om opklaringsteamet.
Jeg er meget begejstret over ’Alting har sin pris’ og kunne ikke lægge den fra mig. Jeg vil anbefale den til alle, også selvom de ikke har læst ’Svinehunde’. Det er ikke en typisk ”hvem er morderen”-krimi, men ”hvordan får vi fældet ham”. Dette er et fællestræk i mange af de nye krimier, og i dette tilfælde virker det.