AfLis Kjeldsmark Gregersen
Skribent
02 feb.22

Bogliste

Syg litteratur

Bøger på listen

Ludvigsbakke

Af Herman Bang

Ludvigsbakke

I knivskarpe replikker, toneleje og bevægelser skildres borgerskabets diskrete charme, samfundets sociale lag og enlige kvinders vilkår i 1890’erne.  Originaludgave: 1896
Læs mere

Gud taler ud

Af Jens Blendstrup

Gud taler ud

Jens Blendstrup indtager rollen som et villavejsvidne og leverer et humoristisk og nænsomt portræt af en aldrende og dæmonisk far.
Læs mere

Ansigterne

Af Tove Ditlevsen

Ansigterne

I Ansigterne bevæger Tove Ditlevsen sig på kanten af virkeligheden i en blanding mellem barsk socialrealisme og blid poetisk følsomhed.
Læs mere

Hinsides

Af Helga Johansen

Hinsides

Uhyggeligt troværdig beskrivelse af et tiltagende vanvid. Helga Johansen selvbiografiske roman fra år 1900 genudgives nu, og tak for det.
Læs mere

Strange days indeed

Af Hans Otto Jørgensen

Strange days indeed

I et poetisk sprog maler Hans Otto Jørgensen et deprimerende og tankevækkende portræt af sig selv og sine rødder i et forarmet udkantsdanmark. Sort, skræmmende og velskrevet.
Læs mere

Tunu

Af Kim Leine

Tunu

Den unge sygeplejerske Jesper kommer til en lille bygd i Østgrønland og gennem et år følges mange af bygdens skæbner.
Læs mere

Min far er en tiger

Af Sara Roepstorff

Min far er en tiger

Når sorgen binder os tættere sammen. Bevægende og sanselig debut skildrer minutiøst sorgen og smerten som datter til en kræftsyg.
Læs mere

33

Af Kjersti Annesdatter Skomsvold

33

Skomsvold præsenterer en velkendt fortællerstemme i et univers præget af det absurde, hvor meningen ikke giver sig selv, men med både albatros-æg, matematik og kærlighed.  
Læs mere

Ingenmandsland

Af Kirsten Thorup

Ingenmandsland

Alderdom og død er for mange to af livets største tabuer. 'Ingenmandsland' fører os direkete ind i alderdommens univers og konfronterer os med vores angst.
Læs mere