10 jan.23

Bogliste

Vold og overgreb mod børn

Bøger på listen

Unge Mungo

Af Douglas Stuart (f. 1976-05-31)

Unge Mungo

Barsk, følsom og virkelighedsnær fortælling om at vokse op og blive til i Glasgows forråede og maskuline miljø i 90’erne. En (læse)værdig efterfølger til Shuggie Bain.
Læs mere

Underlevet

Af Allan van Hansen

Underlevet

Grafisk mesterværk griber fat i læseren uden at slippe. Tekst, tegninger, perleplader og kassettebånd udgør et helstøbt værk om et barn, der gik i stykker.
Læs mere

Grundvold

Af Rachel Röst

Grundvold

Rachel Röst har skrevet en barsk og vigtig debutroman fra en lukket verden, en historie om at vende det kendte ryggen og stå alene.
Læs mere

La familia grande

Af Camille Kouchner

La familia grande

En bombe er kastet over det kulturelle miljø i Frankrig af Camille Kouchner, der har offentliggjort familiens store hemmelighed og placeret incest på den politiske dagsorden.
Læs mere

Svinestierne

Af Susanna Alakoski

Svinestierne

Pigen Leena fortæller solidarisk, usentimentalt og stærkt om livet i det splinternye sociale boligbyggeri i Ystad. Filmatiseret i 2010 af Pernille August.
Læs mere

Kun tæt på

Af Sara Barnard

Kun tæt på

Stærk ungdomsroman om vold mod børn og arrene den efterlader på sjælen.
Læs mere

Et lille liv

Af Hanya Yanagihara

Et lille liv

Denne fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en pragtfuld og hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold. 
Læs mere

Min kæreste elskling

Af Gabriel Tallent

Min kæreste elskling

Formidabel og velskrevet debutroman om vold og overgreb i hjemmet. En hjerteknusende fortælling om en piges kamp for overlevelse.
Læs mere