Bog

Ursiderne

Af (
2017
)

Anmeldelse

Spektrum - Ursiderne af Nanna Foss

21 sep.17

Tredje del af den stort anlagte og meget ambitiøse Spektrum-serie leverer igen høj kvalitet og masser af spænding. Man kan sagtens forstå, at bøgerne er så populære.

Foss historie om tidsrejser og unges relationer og problemer er enestående indenfor science fiction/fantasy-genren. At rejse i tiden har altid fascineret forfattere, lige fra H.G. Wells Tidsmaskinen over Stephen King 22.11.63 til Gabaldons Outlander og mange flere, men Nanna Foss leger med sin helt egen version af begrebet.
Hendes romanserie, som er planlagt til at omfatte hele ni bind, er i kraft af sine tidsrejser mest science fiction, men ved i lige så høj grad at fokusere på unge teenageres helt almindelige hverdag med venskaber, mobning, relationer, sorg og kærlighed bliver hele universet så meget mere. Og det bedste er, at det fungerer så smukt og medrivende. 

Seks teenagere, brødrene Linus og Alban, tvillingerne Noah og Pi, Adriana og Emilie kommer i besiddelse af en slags kompas, som ikke alene gør dem i stand til at rejse i tiden, men også udstyrer dem med overnaturlige evner. De unge forsøger på hver deres måde at tackle deres nye situation, som også betyder, at de er truet af et uhyggeligt mørke, som kan opsluge alt.
I tredje del af serien støder en ny person til flokken, og det er hende, der fortæller historien. Nasrin er på samme alder som de andre, men da hun bliver inddraget i flokken, vil hun til at begynde med, overhovedet ikke have noget med dem at gøre. Nasrin er en ensom, knuget person, som har opgivet alle følelser efter moderens forfærdelige død under tsunamien i Thailand, men da hun bliver bekendt med tidsrejserne, øjner hun pludselig en chance for at rejse tilbage i tiden og redde sin mor.
Samtidig er en del ting omkring tidsrejserne begyndt at fald på plads for gruppen, og de begynder at undersøge en mystisk læge, som allerede i 1969 var involveret i nogle skandaløse forsøg omkring demens, og her i vores tid er hun tilsyneladende ikke blevet spor ældre og er igen indblandet i skandaløs forskning.

Nanna Foss har virkelig fundet den perfekte formel til at levere fin underholdning.
Trods deres enorme sidetal er bøgerne i kraft at det meget direkte sprog og megen dialog lette at læse, og de vidt forskellige teenagere er beskrevet med stor indlevelse og sympati.
Som nævnt bliver der sideløbende med den direkte action også plads til at tage fat på en masse problematikker og tabuemner, og det hele spiller sammen på imponerende vis.
Det skal blive spændende at se, om niveauet holder, og om de forskellige uklarheder og mange spørgsmål om den overordnede sammenhæng med tidsrejserne bliver opklaret.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
53356842
ISBN
9788758823317
Antal sider
540

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer