Bog

Dit livs handel

Af (
2020
)

Anmeldelse

Dit livs handel

09 nov.20

Tankevækkende lille historie om at tage sit liv op til revision og møde dødens budbringer.

Historien udspiller sig over få dage og foregår primært på hospitalet i Helsingborg. En succesfuld rigmand er indlagt med kræft. På samme afdeling ligger også en fem-årig pige. De to mødes om natten, når manden sniger sig ud på hospitalets brandtrappe for at ryge.

På gangene i hospitalet går en gammel dame i en grå trøje med et ringbind under armen. Hun er dødens budbringer og henter dem, der skal dø. Rigmanden, der hele sit liv har været en stor egoist og svigtet især sin søn, bliver pludselig grebet af en trang til at passe på pigen, så da damen i den grå trøje en dag går ind på pigens stue, kaster han sig efter hende og stjæler hendes ringbind. Herefter starter en forhandling mellem damen i den grå trøje og manden. Men man kan ikke bare sådan bytte en død for en død. Nej, et liv kan kun byttes for et andet liv. Men hvad er forskellen?

Historien er oprindeligt udgivet i Helsingborgs Dagblad juleaften 2016. Den er skrevet i en periode, hvor Fredrik Backman netop har været gennem en periode, hvor han havde presset sig selv mere, end han faktisk kunne holde til, og det afspejler sig tydeligt i hovedpersonens fortælling. For hvad er det for et liv, du gerne vil leve – og ikke mindst, hvad er det for et eftermæle, du gerne vil have, når du ikke er her længere?

Denne bog af Fredrik Backman ligger langt fra hans humoristiske romaner som fx En mand der hedder Ove. Temaet er dystert, men bliver alligevel præsenteret med et stænk af den humoristiske tone, vi kender forfatteren for. Og det er måske netop derfor, man kan bære at læse historien til ende.

En hyggelig lille julefortælling kan man ikke kalde denne historie, men den er bestemt værd at læse, hvis man er klar på at få sat tankerne om sit eget liv i gang.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Louise Ardenfelt Ravnild
Faustnummer
48967213
ISBN
9788772007069
Antal sider
94

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer