Bog

Tilbage til Faithful Place

Af (
2011
)

Anmeldelse

Tilbage til Faithful Place af Tana French

11 jul.11

Fortid og nutid blandes til en intens og fængende cocktail i Tana French’s tredje og måske bedste psykologiske thriller.

Frank, der spillede en birolle i forfatterens forrige bog ’Som i et spejl’, er chef i Undercoverafdelingen ved Dublins Politi og weekendfar til 9-årige Holly. Det makabre fund af de jordiske rester af hans ungdoms elskede sender ham hovedkulds tilbage til en vanskelig barndom og ungdom med en alkoholiseret og voldelig far og en tyrannisk mor, der stadig uden tøven praktiserer ”hummergrebet” på sine voksne børn.  Sammen med sin elskede Rosie besluttede han for 22 år siden at flygte til England, men hun dukkede aldrig op til den aftalte tid, og en stump af et brev gav Frank det indtryk, at hun var flygtet uden ham. Flere ting peger nu i retning af mord, og Frank er ikke i tvivl om, at morderen skal findes i nærmiljøet.

Den irske forfatter Tana French er uddannet skuespiller, og måske netop derfor er hendes sprog så levende med velfungerende dialoger. Selv om spændingen opbygges på upåklagelig vis i denne psykologiske thriller, med indbyggede overraskelser undervejs og en velunderbygget afslutning, har bogen mange andre kvaliteter

French forstår at fremmane atmosfæren i det rabarberkvarter i Dublin, hvor Frank voksede op, med de klaustrofobiske huse med de smalle baghaver og de mange pubber. I det snærende miljø hersker der særlige regler, bl.a. sladrer man ikke, familiens ansigt må opretholdes udadtil, og en politimand er absolut ikke velset.

French’s personer fremstår aldrig endimensionalt, men rummer altid flere facetter. For Frank er det pinefuldt at konfronteres med sin traumatiske opvækst, men samtidig tvinges han også til at se sine egne indre dæmoner i øjnene. French lægger ikke fingrene imellem, når hun beskriver de voldsomme episoder i familien, men der er også øjeblikke gengivet med stor følsomhed, som den første store ungdomskærlighed.

Tana French er en glimrende fortæller, der holder sin læser fangen til sidste side, og hun kan sagtens måle sig med de bedste forfattere af psykologiske thrillere, som Barbara Vine.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Agnete Dorph Stjernfelt
Faustnummer
28822243
Graphic
Anne Kragelund
ISBN
9788702107388
Antal sider
429

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer