Bog

Som i et spejl

Af (
2009
)

Anmeldelse

Som i et spejl af Tana French

22 jun.09

I den selvstændige efterfølger til 'Skoven' får vi serveret en sælsom sag om mord og identitetstyveri, denne gang med politikvinden Cassie Maddox i fokus.

Så kom den endelig på dansk! Tana Frenchs selvstændige efterfølger til den fantastiske krimi/spændingsroman 'Skoven' har været længselsfuldt ventet, ihvertfald i min husholdning.

Hvor 'Skoven' var dyster, skræmmende og anderledes end de gængse krimier, der er i omløb, er 'Som i et spejl' mere traditionel spænding a la eksempelvis Barbara Vine.

Politikvinden Cassie Maddox, som vi mødte i 'Skoven' har denne gang fået den altoverskyggende hovedrolle. Hun har skiftet Drabsafdelingen ud med den ”ufarlige” afdeling for Husspetakler. Her slikker hun sårene efter tidligere voldsomme oplevelser, men får en brat opvågning, da hun drages ind i en bizar sag om et kvindemord. Bizar fordi kvinden er en nøjagtig kopi af Cassie selv - helt ned til navnet; Lexie Madison, som Cassie har været med til at opfinde i forbindelse med en tidligere undercoversag. Altså et fantasifoster der har fået substans og liv og så findes myrdet!

Det rejser selvfølgelig et utal af spørgsmål, og for at få svar på dem, må Cassie atter trække i ”undercoveruniformen” og for sidste gang forvandle sig til Lexie Madison! Omgivelserne bildes ind, at Lexie kun blev såret, og Cassie skal nu forsøge at vække så lidt mulig mistænksomhed, mens hun skræller lagene af Lexie Madisons liv og endeligt.

Tana French skriver stadig fantastisk godt. Hun er brillant til at opbygge stemninger og karakterer som man virkelig lever sig ind i. 'Som i et spejl' er mere en psykologisk spændingsroman end en krimi. Der er ikke mange åndeløse chok, og plottet afsløres løbende og kommer ikke som nogen stor overraskelse. Det overvejende tema er identitet og Cassie får virkelig vendt op og ned på dig, mig og os. Hun drages og fascineres af Lexies liv og begynder langsomt at smelte sammen med denne ukendte og dog smerteligt kendte kvinde. Og samtidig venter en morder måske i kulissen.

I modsætning til 'Skoven' er 'Som i et spejl' mere forløst. ”Skoven” havde en forholdsvis åben slutning, og dette er altså ikke tilfældet her. Om man så kan lide det ene eller andet, så er det nu dejligt at få en forklaring og forløsning i sidste ende. Anbefales på det varmeste.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Agnete Dorph Stjernfelt
Faustnummer
27757448
Graphic
Sven Reiner Johansen
ISBN
9788702074147
Antal sider
551

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer