Snigmordere og gentlemen

Bog

Snigmordere og gentlemen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Snigmordere og gentlemen af Denis Bodart og Fabien Vehlmann

19 feb.20

En superlækker tegneserie i ondeste og mest humoristiske Holmes, Poirot, Columbo-stil.

I klubben Green Manor kan man få en kop te, måske med en smule mælk. Man kan også få en skefuld gift. Umiddelbart syner klubben ikke af andet end så mange andre klubber, men bag murene, i de dybe bløde sæder, findes en stor flok af både svindlere og mordere.

Historien tager sin begyndelse, da Doktor Thorne besøger Bethlems psykiatriske hospital i London i 1899. Der skal han snakke med en patient, der er lænket, sidder i spændetrøje, og som har været tjener i denne eksklusive, mystiske og dekadente klub. Han kan fortælle om de frygteligste ondskabsfuldheder, som der er blevet begået i klubben. Og hans fortællinger tager dem 20 år tilbage i tiden. Han serverer seks forskellige historier, som hver indeholder noget grusomt og menneskefjendsk. Mændene i klubben har et fordomsfuldt og arrogant menneskesyn, og de slipper afsted med de mest uhyrlige forbrydelser. Det er grimme forbrydelser i utroligt pæne klæder.

Historierne rangerer fra hvordan man begår det perfekte mord til, hvordan man opklarer det. Og de er alle skrevet med en indsigtsfuld fornemmelse for mennesker og deres svagheder. Illustrationerne er flotte og uhyggelige med masser af dekadence. Det er et genialt makkerpar, som sammen har skabt noget virkeligt fedt og grumt i de helt rigtige tegneserieklæder.

I samme genre er Rovdyrenes klub, der er endnu mere uhyggelig, og i endnu højere grad beskriver menneskelig arrogance. Jeg glæder mig rigtig meget til næste bind i serien, som absolut henvender sig til den voksne målgruppe.

Bogdetaljer

Secondary title
Green Manor, 1
Forlag
Zoom
Oversætter
Michael Gabelgaard Nielsen
Graphic
Denis Bodart
ISBN
978-87-7021-136-9
Antal sider
56

Læs også

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer