Bog

Prop af Peter Mouritzen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Prop af Peter Mouritzen

18 mar.19

Er en blodprop det samme som at få en prop eller at være en hidsigprop? Det er svært at forstå, når dem man holder af pludseligt ændrer adfærd.

Billedbogen handler om Bobs bedstemor, der er pludselig er blevet syg. Hun har fået en blodprop i hjernen, siger de voksne, men Bob forstår ikke helt, hvad der er for en slags prop.

Bedste ligger på hospitalet og får det langsomt bedre, selvom hun ser dobbelt. Heldigvis har hun stadig sit gode humør. Da Bob er med bedstefar på hospitalet for at se til Bedste, fortæller hun, at hun har fået dobbelt portion aftensmad dagen før. At hun faktisk ikke havde været sulten, men alligevel havde spist begge tallerkener med kylling, og nummer to havde smagt meget bedre end tallerken nummer et.

I sengen ved siden af ligger søstrene Sur, men damen i sengen siger "Det er løgn. Vi er kun én. Det er dig, der ser dobbelt". Bob er bekymret for, om han selv kan få sådan en blodprop, og han drømmer en uhyggelig drøm om forskellige propper, men mor får ham overbevist om, at han ingen propper får. Heldigvis bliver Bedste rask og kan komme hjem til bedstefar, og hun er blevet sig selv igen. Bob er så glad, at han pludselig også kan lege med ord. "Du er den bedste Bedste", siger han.

Peter Mouritzens historie er virkelig god, og den barske situation er meget fint beskrevet, så små børn også vil kunne se sig selv i Bobs situation. Peter Mouritzen leger med ord, der har forskellige betydninger. Teksten er sjov, selvom emnet er alvorligt.

'Prop' er illustrator Lea Hebsgaard Andersens debut, og hendes farvelagte stregtegninger i en stærk karikeret stil komplementerer teksten flot. Især måden hun viser Bobs bogstavelige forståelse af det, de voksne siger. Ambulancechaufføren, der ligner en hest, er afbilledet med et stort hestehoved, og søstrene Sur, der ligger sammen i sengen, selvom det i virkeligheden drejer sig om én og samme kvinde.

En vigtig og virkelig fin bog at læse sammen med børn fra ca. 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Graphic
Lea Hebsgaard Andersen
ISBN
978-87-7151-240-3

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer