Bog

Det var tider!

Af (
2019
)

Anmeldelse

Det var tider! af Peter Mouritzen

13 jan.20

Fortællingen om israelitterne, der vælter murene omkring Jeriko i Mouritzens humoristiske indføring i Det Gamle Testamente for børn.

Israelitterne har vandret 40 år i ørkenen under den stærke ørkensol og ankommer til Jeriko. De ældre mænd i flokken snakker om dengang, Moses skilte vandende i Det Røde Hav, og hvor ærgerligt det er, at de unge ikke tror på historierne. De taler også om, hvordan Herren lod vagtler regne ned fra himlen, senere manna, men de bliver enige om, at vagtlerne klart var at foretrække. Udenfor Jerikos mure, nægter indbyggerne dem at passere byen. Derfor lader høvding Josva sine hornblæsere gå rundt om byen, mens de blæser i deres vædderhorn, lige indtil bymuren falder sammen.

Med sig har israelitterne en række folk, der køler deres isser med strudseæg, simpelthen fordi de 40 år i ørkenen har gjort dem tossede, og i deres telt Tabernaklet står Pagtens Ark, som desværre viser sig at være fyldt med udtrådte sandaler. Og selvom de bryder Jerikos mure ned, er slaget ikke vundet. De må kæmpe mod filistrene, der er en stamme, der dyrker afguder. Og der bliver brugt ufine tricks.

'Det var tider!' er en rigtig sjov og skæv billedbog, som formidler Det Gamle Testamente for børn. Illustrationerne er fyldt med både humor og liv og er holdt i sort/hvide farver med enkelte detaljer i gult og guld. Den anderledes tilgang til bibelhistorien kræver nok, at man læser den med en voksen. Den er rigtig skæg, samtidigt med at den genopfrisker elementer fra Det Gamle Testamente, som mange voksne nok har glemt. 

Bogdetaljer

Secondary title
Bibelstærk, 14
Forlag
Jensen & Dalgaard
Graphic
kunstner: Tom Kristensen (f. 1982-05-13)
ISBN
978-87-7151-504-6
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer