Bog

Norsk omelet

Af (
2018
)

Anmeldelse

Norsk omelet af Suzanne Brøgger

11 jul.18

En kulturel Tour de Force gennem vort nordlige broderland, hvor forfatterinden opsøger en lang række steder og personer for at få – og give os – en større forståelse af landet.

Brøggers norske forlag havde en idé om at få set på Norge med fremmede øjne. Brøgger har derfor rejst landet tyndt og både truffet en række nutidige kulturpersonligheder og ikke mindst trukket på sit store bagkatalog: tidligere samvær med både norske og øvrige nordiske kunstnere. Det er blevet til en række korte essays, som man kan plukke i eller læse i helhed.

Suzanne Brøgger er en meget vidende dame, der også fremstår som en intelligent samtalepartner, der forstår at trække væsentligheder ud af partnerne. Hun kommer virkelig langt omkring, som fx essayet, der hedder ’Fra Skram til Skam’, der sætter den populære ungdomsserie ind i en historisk kontekst.

Jeg føler mig både godt underholdt og kulturelt beriget af en dame, der som fx Carsten Jensen tør tale de herskende klasser imod og stå fast på et humanistisk grundlag.

PS: En norsk omelet er en ovnbagt is omsluttet af marengs, som forfatteren tilbereder i New York for norskfødte Siri Hustvedt og Paul Auster.

Bogdetaljer

Secondary title
epistler & notater
Forlag
Gyldendal
Faustnummer
54098669
ISBN
9788702257250
Antal sider
337

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer