Bog

Når isen brister

Af (
2016
)

Anmeldelse

Når isen brister af Camilla Grebe

25 jan.17
AfHelle Post
Skribent

Nervepirrende og overraskende svensk krimi. Gedigen underholdning når det er bedst.

Emma har mødt sin drømmemand Jesper Orre. Han er let at tale med, sød, sjov og han er rig og har et anstrengt forhold til den kulørte presse. Derfor har Jesper bedt Emma om at holde deres forhold hemmeligt. Ikke mindst på grund af, at Emma arbejder som ekspedient i en af de tøjbutikker, Jesper er direktør for. Først er Emma ligeglad med denne hemmeligholdelse, men efterhånden som følelserne får fat, bliver det mere og mere kompliceret at holde munden lukket over for de nærmeste kolleger. Og da Jesper frier til hende, bliver det næsten umuligt at tie. Desværre dukker Jesper ikke op til deres forlovelsesmiddag. De penge, Emma har lånt ham, er også væk. Hun kan slet ikke få kontakt til ham. Hvad er der sket?

To måneder efter Emmas første møde med Jesper bliver Peter Lindgren og kollegerne fra Stockholms kriminalpoliti kaldt ud til et grufuldt mord. En kvinde findes brutalt halshugget i entreen til Jesper Orres hus. Jesper selv er forsvundet. Hvem er kvinden? Hvor er Jesper? Og hvem kan have begået en så grusom udåd? Da drabet minder uhyggeligt meget om et ti år gammelt mord, beslutter Peter og Manfred sig for at tilkalde adfærdsforskeren Hanne, der dengang hjalp med at lave en gerningsmandsprofil. Måske kan hun finde lighedspunkter og hjælpe med en ny profil. Hanne har dog også sine egne problemer at slås med. Kan en adfærdsforsker og professor med begyndende demens overhovedet være til hjælp?

Gennem hele bogen følger vi på skift Emma, Hanne og Peter. Denne måde at skifte tid og synsvinkel på gør, at man hele tiden venter på at høre næste episode. Man kommer til at føle med personerne og får en fornemmelse af, at der er noget, der ikke stemmer. Skrivestilen gør det let at leve sig ind i handlingen, og spændingen stiger støt undervejs, så det er gedigen underholdning, når det er bedst. Denne krimi kan helt bestemt anbefales til alle, der har en svaghed for nordiske krimier. Genremæssigt hører den til blandt de blødere krimier, dem uden for meget blod og uden vanvittige biljagter og hårdkogte skuddueller. Den kan sammenlignes med Carin Gerhardsens Hammarby-serie og bøgerne af Danmarks krimidronninger, Sara Blædel og Elsebeth Egholm.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Charlotte A.E. Glahn
Faustnummer
52359716
ISBN
9788711491898
Antal sider
489

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser