Bog

Morika - blodets bånd

Af (
2015
)

Anmeldelse

Morika - blodets bånd af Sidsel Sander Mittet

01 apr.16
AfPia Bechmann
Skribent

Fabelagtigt afslutning på Morika-trilogien. Det allersidste opgør om frihed er en vild rejse fyldt med blod, sved og tårer. Guf for selv de mest kræsne fantasy-læsere.

Denne fantasy-serie har været et super fint bekendtskab, som ikke blot har budt på et skønt og nytænkt fantasyunivers, men også har formået at bringe højaktuelle politiske spørgsmål om undertrykkelse og racisme ind i handlingen uden på nogen måde at tynge den ned eller være en moralsk prædiken. Det er et forfinet og raffineret plot, der på én gang er hæsblæsende og eftertænksomt, og på intet tidspunkt har jeg følt svage punkter i fortællingen. Det er ikke kun en trilogi om kampen mellem det gode og det onde, men også en dejlig kærlighedshistorie om at følge sit hjerte.

Sidsel Sander Mittet har en klingende forfatterstemme, og hele serien er yderst velskrevet og veldisponeret. Alt ender simpelthen med at gå op i en højere enhed. Vores helte lider store tab undervejs, hvilket modner dem på den barske måde, så de er parate til at træffe de allersværeste valg, når det virkelig gælder. Særligt Oryn, som er af adelig afstamning, er i kamp ikke kun mod sine fjender, men også med sig selv. Jeg savner lidt hans synsvinkel i serien, som i alle tre bøger bæres af krigeren Korau og visdomslærlingen Eshri. Jeg var meget begejstret for alt, der omhandlede hila-folket: visdommen og viljen til at overleve trods slaveri, og ikke mindst den sande beretning om deres folk og den magt de besidder, en dyb hemmelighed som er en del af landet Morikas urkraft.

’Blodets bånd’ er stærkt underholdende og måske det allerbedste bind i Morika-trilogien. En suveræn dansk fantasy-serie i topklasse.

Bogdetaljer

Secondary title
Morika, nr. 3
Forlag
Facet
Faustnummer
52107288
ISBN
9788792879844
Antal sider
330

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser