Bog

Krøniken om Morika 1

Af (
2016
)

Anmeldelse

Krøniken om Morika - Sandsnogens bid af Sidsel Sander Mittet

23 sep.16

Fabelagtig og åndeløst spændende prequel om Morika universet og den myteskabelse, der fører til tragedie og kamp for frihed 600 år senere. Dansk fantasy i topklasse!

Morika-trilogien var en forrygende mytisk fortælling om frihedsopgøret mellem morikanere og det oprindelige men undertrykte folk, hilaerne. En sanseløst spændende beretning om kærlighed, oprør og friheden til at vælge. Måske var du, ligesom jeg, voldsomt nysgerrig efter at vide mere om de historiske legender, og hvad der egentlig lå bag myterne om Altet, Oryndro, Vildhunden og Panteren? Det har du nu muligheden for at få opklaret, for Sidsel Sander Mittet introducerer her forhistorien i en ny trilogi med titlen ’Krøniken om Morika’. Der er ingen tvivl om, at Sidsel Sander Mittet har talent for at skrive. Der er fuld knald på handlingen med politiske intriger og spin, som ville give selv nutidens toppolitikere sved på panden. Men det jeg elsker allermest er Mittets dybe velskrevne skildring af personerne og deres indre kamp for at vælge rigtigt. Uselviske eller ej - lag for lag skræller Mittet deres personlighed for at finde ind til sandheden bag myten.

’Sandsnogens bid’ er en fantasyroman, som fortæller historien om Itua og hendes komplicerede kærlighed til krigeren Aaton. Som morikaner indgår 16-årige Itua et arrangeret ægteskab med Byroon, som er hila. Ægteskabet er familiens politiske goodwill i planen om at styrte hilaernes dronning. Men alt slår fejl, og Itua hvirvles ind en stormfuld kamp om magt og ære. Hendes eneste faste holdepunkt er hilaen Aaton, hendes livvagt og beskytter. Langsomt udvikler deres forhold sig til intens kærlighed, men den gensidige tiltrækningskraft er så letantændelig, at den sætter deres liv i fare.

Det er enormt spændende og interessant, at Mittet giver læseren mulighed for at tænke dybere over bogens tematikker og problemstillinger om race, ulighed og myteskabelse, som også er aktuelle i dag. Hvem definerer sandhed og løgn, og hvilke konsekvenser har det for et givent samfund og dets befolkning - ikke mindst når myten begynder at vakle.  

Sidsel Sander Mittet er så uanstændigt god til at skrive, at det kribler ned ad ryggen af frustration over Itua og Aatons skæbnesvangre livsbane. Behøver jeg at sige at ’Sandsnogens bid’ er et must read for alle Morika fans?

Bogdetaljer

Secondary title
Sandsnogens bid
Forlag
Facet
Faustnummer
52525721
ISBN
9788793456013
Antal sider
342

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer