Bog

Kaldet - romanen

Af (
2009
)

Anmeldelse

Bookcrossing - anmeldelse

Jeg har været så heldig at finde en af bookcrossing-bøgerne. Det er en bog af Hanne Ørstavik, som hedder Kaldet-romanen. Jeg er i tvivl om, om det overhovedet er en roman. Det er svært at spore den egentlige handling. Det meste af indholdet udspinder sig som tanker, hovedpersonen gør sig under et interview. I stedet kunne man måske kalde bogen for en undersøgelse, især en undersøgelse af, hvad det vil sige at skrive en roman.

Hovedpersonen i bogen er en kvindelig forfatter, som vil skrive en roman om sin farmor, der drog til Kina som missionær i 1920'erne. Hun er dog løbet ind i en større skrivekrise, og en stor del af bogen udfolder sig som en refleksion over hendes forfatterskab og skrivegerningen. Samtidig fylder hendes eget privatliv en del, især en nyligt gennemlevet skilsmisse og hendes forhold til sin egen datter derefter.

Bogen springer mellem disse forskellige tematiske planer uden nogen overordnet struktur. Det var en udfordring at komme ordentligt ind i fortællingen, men indsatsen betaler sig. Bogen kan anbefales til alle, der interesserer sig for, hvad det vil sige at have et kald, forfattergerningen, det personlige gudsforhold og balancen mellem vilje og overgivelse. Det er nogle af de store spørgsmål, bogen rejser.

Bogdetaljer

Forlag
Athene
Oversætter
Charlotte Jørgensen
Faustnummer
27590454
Graphic
Alette Bertelsen/Imperiet.dk
ISBN
9788711317723
Antal sider
175

Indgår i tema

Manifest

KBH Læser er en af de mest interessante litteraturfestivaler i DK. Selv på afstand fornemmer man den litteraturlige summen gennem avisens tætbelagte sider. 
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer