Bog

Ind til benet

Af (
2009
)

Anmeldelse

Ind til benet af Stephen Booth

14 dec.09

Mord og mærkelige traditioner i ny krimi fra det øde og farlige Derbyshire med Diana Fry og Ben Cooper.

I sin fjerde krimi fra de øde og gådefulde egne i Peak District fortæller Stephen Booth om den lille flok mennesker, der bor i landsbyen Withen
mellem store tørvemoser og forladte jernbanetunneller. En 19-årig pige har været forsvundet i 2 år, men hendes forældre tror stædigt, at hun er i live, og nu bliver en af hendes bekendte myrdet. Er der en sammenhæng mellem de to sager, som kriminalassistenterne Diana Fry og Ben Cooper efterforsker fra hver sin synsvinkel?

Romanen foregår om foråret, hvor de lokale klæder sig ud som Grænserotter og sortsminkede jægere med lange kæppe, måske til minde om de mange jernbanearbejdere, der omkom af kolera under byggeriet i 1800-tallet.

Det er en omstændelig, men nok realistisk efterforskning af den gamle og den aktuelle sag, men både miljøbeskrivelsen og personerne er mere interessante end i de fleste krimier.

De tre første i serien er:’Sort lune’ om et pigemord i den hede sommer,
’De ni jomfruer’ om flere mord ved en gammel stensætning om efteråret, og ’Jerntungen’, der foregår i is og sne og bl.a. handler om et flyvrag fra 2. Verdenskrig. Diana Fry er den målrettede karrierekvinde fra storbyen, mens Ben Cooper er den bløde og populære lokale betjent, som hun både håner og er tiltrukket af.  De ser dog ikke så meget til hinanden her i den nyeste roman, for han er udlånt til en anden politistyrke.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Michael Krefeld
Faustnummer
27988202
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779555228
Antal sider
410

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer