Bog

De ni Jomfruer

Af (
2005
)

Anmeldelse

De ni Jomfruer af Stephen Booth

12 dec.05

Scenen er en fjern del af nationalparken Peak District, og hovedrollerne har kriminalassistenterne Ben Cooper & Diane Fry. Der lurer sære ting under overfladen og i folks fortid, og en galning er på spil med en kniv.

Læserne har mødt makkerparret Cooper og Fry i kriminalromanen "Sort lune" fra 2004 og dér oplevet, hvordan idyl i den britiske provins under overfladen kan skjule mange ubehageligheder og skumle ting. 

Det samme er temaet i denne historie, som også har den betagende natur i nationalparken 'The Peak District' som en kulisse, der spiller en markant og afgørende rolle. Denne gang er en voldsmand med kniv på spil. En kvinde er blevet overfaldet og skamferet, og kort tid efter findes et kvindelig efterladt midt i en Stonehenge-lignende stensætning. 

Hvilken rolle spiller stedet? Hvordan er hun endt dér? Og kan det første offer, som er spærret inde af hukommelsestab og traumer, hjælpes til at huske? Mange åbne spørgsmål sætter plottet i gang.

I de små samfund, både blandt landbeboerne, de ansatte i naturparken og i politimiljøet, hersker der regler og rammer. Det er helt uladsiggørligt at skille sig ud, og træder man udenfor, kan det have svære konsekvenser. Der er noget helt markant klaustrofobisk over skildringerne. 

Selvom bogen står som 'krimi' på bibliotekerne, har den mange træk af psykologisk thriller over sig. Alle har noget på hinanden, der er underliggende angst og godt skjulte hemmeligheder i folks fortid.

Lokalkolorit er almindeligvis noget, man associerer med hygge. Det er det så absolut ikke her. De uendelige hedestrækninger, ensomheden, de forfaldne smågårde, husene i de små byer. Alt er skildret, så bogen føjer sig til min private litteraturliste, der kunne få overskriften 'Som at være der selv'. 

Mellem kriminalfolkene: den lokale fyr Ben Cooper og Diane Fry, skrap pige selv med en hemmelighed i bagagen, er der noget uafsluttet. Men det har læserne til gode at få opklaret, og da der er endnu fire bøger om parret fra The Peak District, har vi en god chance for at finde ud af det.

Oversat af Michael Krefeldt. Klim, 2005. 365 sider. Kr 349,-

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Michael Krefeldt
Faustnummer
25862910
ISBN
9788779553750
Antal sider
365

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer