Bog

Jerntungen

Af (
2007
)

Anmeldelse

Jerntungen af Stephen Booth

09 jul.07
AfTonny Hornbæk
Skribent

"Jerntungen" er en spændende og velfortalt krimi - med rigeligt af mord, hemmeligheder og et isnende landskab, der danner en flot ramme om selve historien.

Bogen er Stephen Booth’s tredje roman på dansk om kriminalassistenterne Fry og Cooper’s gøren og laden ved politiet i det nordlige Englands Peak District.

Det kolde og barske landskab spiller en stor og afgørende rolle i Booth’s krimier. En snestorm hærger lokalområdet og gør det beværligt og farligt at opholde sig udendørs.

En kold januarmorgen står Diane Fry med tre dødsfald. En ung pige er fundet stivfrossen i sneen, et spædbarn findes efterladt i nærheden, og ikke mindst bliver en ukendt mand fundet i vejkanten tilsyneladende uskadt – lige indtil sneploven ramte ham!! Den systemastiske Fry har altså hænderne fulde, mens hendes kollega Ben Cooper forsøger at hjælpe en canadisk kvinde med at opspore hendes forsvundne far, i øvrigt til stor irritation for Diane Fry.  

Faderen var pilot på et fly som nødlandede i området under 2.verdenskrig, en hændelse hvorom der florerer flere versioner. Den eneste overlevende udover piloten var en polak, der slog sig ned i lokalområdet, og det viser sig, at polakken og det polske minisamfund i distriktet ved mere om hændelsen end først antaget. Det gamle flystyrt stadig er vedkommende og aktuelt, og Fry og den meget ihærdige Cooper har mere end nok at gøre med at få omstændighederne ved de tre dødsfald og det gamle flystyrt kædet sammen og opklaret.

”Jerntungen” er en klassisk engelsk kriminalroman, velfortalt og spændende og placeret i barske og flotte omgivelser – en krimi som fortjener at blive læst.

Bogdetaljer

Forlag
Århus : Klim
Oversætter
Michael Krefeld
Faustnummer
26773342
ISBN
9788779555051
Antal sider
381

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser