Bog

I hemmelig tjeneste

Af (
2008
)

Anmeldelse

I hemmelig tjeneste af Daniel Silva

15 sep.08

Roman med Gabriel Allon fra den israelske hemmelige tjeneste i hovedrollen. Egentlig vil han helst restaurere klassisk kunst, men han hidkaldes igen til ’the war against terror’

Så bliver Gabriel Allon kaldt ind igen for at kæmpe mod ondskaben i denne verden. Vi har tidligere mødt ham i spændingshistorier, der havde deres udspring i Vatikanets snævre – og korrumperede cirkler.
Det hele starter, da Allon skal til Amsterdam for at rydde op i aktiverne efter en kontroversiel islam-modstander, der er blevet myrdet.

Han finder her interessante ting og tager inkognito et smut til London, da den amerikanske ambassadørs datter bliver kidnappet for øjnene af ham.

Allon når at skyde et par af de nærmeste banditter, bl.a. derfor er han ikke så populær hos de forskellige landes efterretningstjenester, han efterlader dem altid med en forfærdelig masse lig og forklaringsproblemer overfor offentligheden.

Det viser sig at være terrororganisationen ’Allahs sværd’, der står bag, og nu går den vilde jagt gennem Europa såmænd også en tur over et sneklædt og julepyntet København til Nordjylland og Skagen i søgningen efter ambassadørdatteren.  
Hvor Allon er, får han fremprovokeret situationer, der ender bogstaveligt talt eksplosivt.  Noget som landegrænser er ikke relevant i denne jagt på denne verdens ultimative ondskab.

Der er ikke skygge af tvivl i Silvas historier, og det er meget udtalt i denne, hvem der er ’the bad guys’ - det er en yderst sort/hvid skildring.

Vi har en enkelt moderat islamist, men han får i misforstået iver efter at forklare sin søn den rette sammenhæng produceret endnu en ekstrem islamist (læs: terrorist).
Silva er formidabel til at konstruere et spændingsplot, der krydsklippes som i en tv-serie, så cliffhanger-effekten stort set holdes. Måske kunne det hele afvikles hurtigere, men til gengæld er der ingen løse ender.

Gidseldramaet afsluttes juledag ved intet mindre end Westminster Abbey, og de israelske agenter bruger stadigvæk hvor og hvad som helst som deres jagtmarker. I al hemmelighed naturligvis bifaldet af de nationale hemmelige tjenester, de kan jo nok genkende deres overmænd, når det gælder terroristjagt.

Silva får plottet til at fungere meget realistisk, inkl. bomber i Londons underground, så måske er agenternes virke også tættere på virkeligheden, end vi aner.

Allons bryllup til slut i bogen bliver denne solide spændingshistories eneste feel-good indslag.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Charlotte Grubb
Faustnummer
27373763
ISBN
9788777148767
Antal sider
310

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer