Bog

Emmy - ingen vej tilbage

Af (
2014
)

Anmeldelse

Emmy - ingen vej tilbage af Mette Finderup

15 dec.14
AfLitteratursiden
Skribent

Emmy er tilbage for fuld styrke her i sidste del af serien om den glade, sjove og til tider uheldige pige, der helst vil opleve alt sammen med bedsteveninden Kit. Endnu engang kommer Emmy på kant med Ditte fra klassen og der er også en idrætsdag, der helst skulle gå i glemmebogen.

Her i sidste del af serien må Emmy gennemleve et forår, der i grumhed overstiger hendes vildeste fantasi. Ikke nok med at hun ved et uheld bliver spærret inde alene sammen med hadeperson nr. 1 Ditte, hun mister også den helt fantastiske og hundedyre trøje hun fik i fødselsdagsgave på bekostning af fest, andre gaver og kagemand. Men det allerværste er nok at se sin bedste veninde helt knust af kærestesorg og ikke kunne gøre ret meget ved det.

Det er i sandhed et barskt forår for Emmy og man skulle tro, at det ikke kunne blive meget værre, men det gør det. Hun får dog på mirakuløs vis udsigt til en fantastisk sommer sammen med Kit og måske en lille sommerflirt. Man kan kun grine, græde og rase sammen med Emmy og ærgre sig over, at der ikke kommer flere Emmy-bøger.

Her er humor og vanvittige situationer for alle pengene og den humoristiske skrivestil fra de forrige Emmy-bøger holder absolut stilen her i den sidste bog: Man er virkelig godt underholdt om pigeliv og de evigt gyldige problemer, der måtte være for helt almindelige teenagepiger. Så har du læst alle de andre Emmy-bøger, kan du roligt glæde dig til denne,  nye læsere vil også kunne få stor fornøjelse af den, men skynd dig at læse de andre også. Forsiden er tegnet af Sussi Bech og signalerer også pigebog med sin skæve og lidt karikerede streg.

Forfatter Mette Finderup har også skrevet serien Den grønne ø, om vikingepigen Gyrith, men denne serie er til lidt ældre piger. Af andre sjove pigeserier kan nævnes Stella af Line Kyed Knudsen og Pinligt! serien af Henrik Nilaus.

Skrevet af Susanne Dahl Jensen, børnebibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Originally published by admin, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
51159543
ISBN
9788711410868
Antal sider
176

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser