Bog

Frisk luft

Af (
2024
)

Anmeldelse

Frisk luft

12 feb.24

En novelle om at være modig og udfordre sig selv, men også om at være forsigtig med, hvem man stoler på.

Lila går på Rotbøl Efterskole, og hele skolen skal på UNO-tur, en natlig overlevelsestur, som er tilsat en hel del ekstra gys. Turen er en slags overgangsritual og en meget skrap friluftsprøve. Det handler om at vinde, og Lilas bror vandt turen fra sin årgang. Han har fortalt Lila meget om sin UNO-tur, så hun ved, det bliver en rigtig lang nat. 

Lila følges med sin veninde Ronja, der ret hurtigt tager lederrollen overfor gruppen, og Lila følger hendes mindste anvisning uden spørgsmål. Birk med det blå og det brune øje, der dufter af timian, er også med på ekspeditionen. Lila prøver virkelig at finde ud af, hvad han mente, da sagde til hende: ”Du vokser ind i mig”.
Desuden er alle eleverne bevidste om, at den 14-årige pige Sascha blev dræbt i skoven for 3 år siden. Hver gang der sker noget skræmmende, prøver Birk at berolige Lila, men da Ronja forsvinder, mangler Lila sin veninde til at fortælle hende, hvad de skal gøre.

'Frisk luft' er en fortælling om at sige fra og om at turde være kritisk selv overfor ens nærmeste. Lila stoler blindt på både sin bror og Ronja, men bør hun det? Eller bør hun lytte til sin egen indre stemme? Novellen handler også om venskab og spirende kærlighed samt om forvandlinger. Både den forvandling som Birk påpeger ved Lila, men også den Lila undergår, da hun siger fra.

’Frisk luft’ er en af de seks noveller, som Gads Forlag har udgivet til unge fra 13 år under overskriften ’Årgang 2024 – Forvandling’.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Faustnummer
137636085
ISBN
9788762743724
Antal sider
80

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer