Bog

Fra verdenskrig til borgerkrig : Østfronten 1914-1924 set med danske øjne

Af (
2018
)

Anmeldelse

Fra verdenskrig til borgerkrig: Østfronten 1914-1924

08 nov.18
AfPer Eilif Månson
Skribent

Bogen beskriver hele historien om krigen på Østfronten under 1. Verdenskrig og den efterfølgende russiske borgerkrig. Flot historieskrivning og en nødvendig bog.

Der er skrevet rigtig meget om Vestfronten under 1. verdenskrig og også om de danske/nordslesvigske deltagere, mens der er påfaldende lidt om Østfronten, hvor man regner med, at en trediedel af de dansksindede nordslesvigere deltog. Af den grund nøjes de tre historikere ikke med at beskrive den danske deltagelse, men sætter det ind i den større sammenhæng. De danske bidrag er især uddrag af breve fra soldaterne, men også officielle dokumenter, avisartikler og meget mere.

Kampene på østfronten sluttede ikke med freden i 1918, men gled næsten ubrudt ud i den russiske borgerkrig, hvor danskere var involverede på mange måder, blandt andet som frivillige, som forretningsfolk og som diplomater.

Det er flot historieskrivning, og bogen er det foreløbige danske hovedværk om den ”glemte halvdel” af verdenskrigen med mange samtidige fotos og kort over de forskellige delfronter. Det er desuden en nødvendig bog, så vi her i hundredeåret for fredsslutningen kan få hele historien med.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
54963440
ISBN
9788702157260
Antal sider
343

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser