Bog

Første Verdenskrig

Af (
2014
)

Anmeldelse

Første Verdenskrig af Hew Strachan

23 jul.14
AfMonica Severin
Skribent

Hew Strachan giver et bredt overblik over, hvad der satte gang i Første Verdenskrig, og hvordan den udviklede sig fra at være en europæisk til at blive en global krig.

Det er ikke fordi, jeg har læst ret meget om Første Verdenskrig før nu. Den ligger i bevidstheden som en påmindelse om alle de rædsler der udspillede sig dengang. Om skyttegrave og pigtråd og naturligvis den berømte julefred i 1914, hvem har ikke hørt om den.

Derudover var jeg ikke ret godt inde i de hårde facts om krigen.

Hew Strachans bog giver et rigtig godt og bredt overblik over Første Verdenskrig, lige fra optakten og udløsningen af krigen til den bitre og langtrukne ende den 11. november 1918, hvor man kunne fejre våbenhvilen, selvom stridighederne ikke var lagt helt på hylden af den grund. Noget af det bedste ved bogen set med mine øjne er, at forfatteren formår at fortælle om krigen set med de forskellige involverede - og mindre involveredes - synsvinkler. Han har samlet et hav af data og kilder, så man ser synspunkterne fra både Ententens og Centralmagternes side.

Omvendt gør denne meget brede tilgang også, at det er svært at holde styr på navne, datoer, begivenheder osv. Bare en ting som at holde styr på, hvad der er armeer, tropper, divisioner, samt diverse våben har været lidt svært, men det kan man jo heldigvis gå lettere hen over. Til gengæld er det skønt, at bogen er delt op i tematiske kapitler, som gør det lettere at fordybe sig på et område.

Jeg er rigtig glad for, at jeg har læst denne bog. Den fik mig oven i købet fejlfri igennem en test om emnet på dr.dk. Den giver et rigtig godt overblik over hele krigens forløb og fungerer på en måde også som opslagsværk. Så selvom jeg synes, den kræver god tid at læse, vil den give læseren et fint billede af krigens forskellige aspekter.

 

Bogdetaljer

Forlag
Information
Oversætter
Ulla Lauridsen
Faustnummer
50872068
ISBN
9788775144303
Antal sider
406

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser