Bog

Første advarsel

Af (
2021
)

Anmeldelse

Første advarsel

28 mar.21
AfPer Eilif Månson
Skribent

Meget læseværdig og lidt anderledes Connelly handler mere om journalistisk research og svindel indenfor videnskab, end om hårdtslående fyre og elegante forbrydere.

Jack McEvoy er erhvervsjournalist på et netmedie. En dag bliver han anholdt og sigtet for drab på en kvinde, han engang har haft en kort affære med. Sagen holder ikke en meter og bliver afvist ved grundlovsforhøret, men den journalistiske nysgerrighed er vakt. Der er flere kvinder, der er myrdet på samme vis, og da han graver i sagerne, viser det sig, at de alle har ladet sig DNA-teste af det samme postordrefirma.

McEvoy kommer på sporet af en grov sag om en seksualforbrydelse, der selv om ofrene har været meget troværdige er blevet afvist, da den sigtedes DNA ikke passede. Den sigtede har tilknytning til ovennævnte firma, der åbenbart har noget at gøre med ulovligt salg af profiler. Sagen bringer ham også i kontakt med den meget savnede ekskæreste, juristen Rachel, der lidt modstræbende drages ind i sagen, men må erkende, at hun savner lidt action i tilværelsen igen.

Det er en lidt anderledes Connelly, der handler mere om journalistisk research og svindel indenfor videnskab, end om hårdtslående fyre eller elegante forbrydere. Det gør den bestemt ikke mindre læseværdig, og spændingen er som sædvanlig helt i top. Connelly hører til de mere intellektuelle thrillerforfattere, og bogen har den ekstra twist, at netmediet, som McEvoy arbejder på, fairwarning.org, findes i virkeligheden og har en vis Connelly med i bestyrelsen.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Inger Kristensen
Faustnummer
38753096
ISBN
9788772046242
Antal sider
355

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser