Bog

Det sidste ord

Af (
2008
)

Anmeldelse

Det sidste ord af Michael Connelly

05 maj.08

En af de mest komplette og komplekse figurer i kriminallitteraturen i dag, Harry Bosch, lader de døde få 'det sidste ord'.

"The Closers" der er romanens engelske titel, henviser til den gruppe af detektiver ved politiet i Los Angeles som forsøger at finde nye spor i gamle og uopklarede sager.

Harry Bosch hentes ind i varmen hos LAPD efter nogle år som privatdetektiv - her skal han sammen med sin gamle partner, Kiz Rider, sørge for at forbryderne til længst glemte mordsager alligevel får retfærdigheden at føle.

I 1988 blev den 16-årige high school elev Rebacca Verloren bortført og dræbt, men hvorfor og hvordan? Disse spørgsmål skal Bosch finde svar på, og med god gammeldags politiefterforskning tilsat de nyeste dna-teknikker får makkerparret snart nye spor at gå efter.

Hos Connelly er tingene dog ikke altid helt, som de tager sig ud, og typisk har han ikke brug for at udpensle uhyrlighederne, men blot fortælle den gode historie. "Det sidste ord" har det hele - et mesterligt plot, hvor forræderi og korruption trækker spor dybt ind i magtfulde kredse i politiet, samt ikke mindst en Harry Bosch i fulde omdrejninger.

Forfatterens produktivitet er i top hvilket betyder at vi heldigvis kan vente en ny fremragende bog mindst hvert år. Skulle der være en enkelt læser, der endnu ikke har haft fornøjelsen af en Connelly-krimi, så er "Det sidste ord" et godt sted at starte. Michael Connelly er nemlig for dem der vil have god kriminallitteratur stående i reolen.

Oversat fra engelsk af Søren K. Barsøe efter 'The closers '. Klim, 2008. 334 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Århus : Klim
Faustnummer
27188362
ISBN
9788779555204
Antal sider
334

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer