Bog

Den enes død

Af (
2010
)

Anmeldelse

Den enes død af Michael Connelly

22 nov.10
AfTonny Hornbæk
Skribent

Den produktive og populære kriminalforfatter Michael Connelly introducerede for et par år siden for en ny type helt; Mickey Haller. En hurtigt tænkende og til tider hårdtslående forsvarsadvokat, der bruger et par ældre Lincoln-limousiner som sit rullende kontor.

Sidste år kom den første bog med Mickey Haller og nu er en selvstændig efterfølger ”Den enes død” udkommet. Vanen tro hos Connelly lader spændingen ikke vente på sig

Mickey Haller er knap nok kommet sig efter et længerevarende sygdomsforløb, da hans gode ven og kollega Jerry Vincent findes død i en bil, skudt i hovedet.

Haller og Vincent har gensidigt testamenteret deres advokatpraksis til hinanden, så Mickey arver ved Jerrys død en masse sager og klienter. Heriblandt måske også morderen.

Haller vil til bunds i denne sag og det vil politiet i Los Angeles også, her i skikkelse af en gammel kending Harry Bosch. Der er ikke umiddelbar god kemi mellem de to, men tvunget af omstændighederne bliver et samarbejde nødvendigt.

Michael Connelly skuffer sjældent og ”Den enes død” er da også en sikker investering i underholdning og godt håndværk. Protagonisterne Haller og Bosch er gode hver for sig og sammen. Det viser sig endog, at de har mere til fælles end bare Jerry Vincents død. 

For øvrigt kan Mickey Haller snart opleves på det hvide lærred. I Foråret 2011 kommer en filmatisering af ”Limousineadvokaten” i biograferne. Matthew McConaughey spiller hovedrollen.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Jette Røssell
Faustnummer
28483325
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779556867
Antal sider
360

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser