Bog

En god gerning

Af (
2007
)

Anmeldelse

En god gerning af Kate Atkinson

15 okt.07

Forrygende engelsk krimi fuld af fart og samfundssatire.

Kate Atkinson fortsætter med detektiven Jackson Bride fra Familiehistorier. Her er han med sin skuespiller-veninde i Edinburgh, hvor det årlige Tattoo finder sted. Midt i den travle trafik overværer han, hvorledes et banalt biluheld udløser et voldeligt overfald.

Overfaldet bliver observeret af diverse personer, bl.a. Martin Canning alias forfatteren Alex Blake. Martin reagerer spontant ved at slå voldspersonen ned med sin taske. Men også andre overværer biluheldet og reagerer. Herefter udvikler tingene sig på uforklarlig vis for alle implicerede og er ret kompliceret. Her er æsker inde i æsker med personer og begivenheder, der griber ind i hinanden. Persongalleriet er stort og farverigt: unge russiske rengøringskvinder, talentløse skuespillere, fæle byggematadorer, vamle sekretærer, hjemmegående kvinder, onde voldsmænd.

Politikvinden Louise skal forholde sig til de mange begivenheder, men har selv problemer med sin småkriminelle søn. Personernes indbyrdes relationer hænger fint sammen på trods af de mange æsker.

Tempoet er skruet vældigt op, men tillader dog at personernes refleksioner og tanker sætter handlingen på stand-by. Pludselig befinder man sig inde i personernes hoveder - meget vittigt og overlegent gjort af forfatteren.

Forfatteren holder spændingen hele vejen og i en gennemført skrivestil.
Det engelske samfund får her sin bekomst på en underfundig og bidende måde som bringer andre engelske forfattere i erindring: Jonathan Coe og Fay Weldon.

Oversat af Vibeke Houstrup. Lindhardt og Ringhof, 2007. 448 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Vibeke Houstrup
Faustnummer
26914469
ISBN
9788759526958
Antal sider
448

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer