Bog

Ege-ekspeditioner

Af (
2018
)

Anmeldelse

Ege-ekspeditioner af Ole Lejbach og Jens Blendstrup

06 jul.18

Kan man skrive en bog om danske egetræer? Og gider nogen læse den? Ja til begge dele, når det er Lejbachs smukke blyanttegninger ledsaget af Blendstrups underfundige tekster.

De to selverklærede ege-entusiaster har begivet sig landet rundt for at besøge en række markante ege, men langtfra kun de allermest berømte. De er tegnet eller fotograferet, forsynet med fakta som anslået alder, beliggenhed (bl.a. Google Earth-koordinater), størrelse m.m. Samt ikke mindst Blendstrups frit fabulerende tekster. Bogen er geografisk opdelt efter landsdele.

Det er altid en stor fornøjelse af læse Blendstrup, der kan få en historie ud af alt. Som han skriver i den afsluttende biografi: "Da jeg var ung, var jeg alvorlig (….) I dag er det svært for mig at skildre noget uden formildende omstændigheder" Fx er der en lang række meget morsomme kontaktannoncer fra ensomme ege, men også faktuelle historier om de pågældende træers historie og myter eller overtro, der knytter sig til.

Ole Lejbachs illustrationer er en berigelse af teksterne og gør, at man får lyst til at drage i de to muntre svendes fodspor.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
51824288
Graphic
Ole Lejbach
ISBN
9788763856799
Antal sider
191

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer