Bog

Den gyldne dronning

Af (
2006
)

Anmeldelse

Den gyldne dronning af Dave Wolverton

22 jan.07

Sværdfægtende helte og genteknologi er blot nogle af ingredienserne i denne spændende science fiction/fantasy fortælling om Gallen O'Day og hans kamp mod de insektagtige besættere.

Er man til heltehistorier og udforskning af fremmede verdener, så er "Den gyldne dronning" et rigtig godt bud på et par timers underholdning. Jeg blev nærmest fra første side fanget ind af Dave Wolvertons specielle univers, der med sin blanding af fantasy og science fiction både har sværdsvingende helte og data-implementeringer i mennesker side om side.

Gallen O'Day og hans ven, den talende bjørn Orick, ernærer sig som freelance livvagter for rige rejsende. En dag dukker to fremmede op, som ønsker Gallens hjælp til at finde en gammel portal. En portal som siden viser sig at være en port til andre verdener.

Gallen accepterer opgaven og snart er han, Orick og kropigen Maggie på en hæsblæsende færd med de to fremmede for at nå frem til besætternes planet og forsøge at vinde kampen om universet.

Besætterne, er insektagtige væsner, der lever i kolonier, ligesom myrer. De har overtaget flere verdener, og overalt hvor de kommer frem, forsøger de at gøre menneskene loyale overfor deres Gyldne Dronning.

Dave Wolvertons historie er spændende; den beskriver de forskellige verdener og deres teknologier på en måde, så man ikke kan lægge bogen fra sig.

Besætterne bruger for eksempel genteknologi og data-implementeringer for at sikre menneskenes loyalitet, og det beskrives så tankevækkende, at man ikke kan lade være med at overveje, hvor langt vores eget samfund er kommet, og ikke mindst - hvor langt vi vil gå!

Gallens verden er derimod stadig i sværd og nævekamp stadiet. Her er besætterne ikke nået frem endnu, og de mennesker, som for mange år siden grundlagde denne verden, ønskede at holde den uskyldig for teknologi.

Gallen og hans venner må derfor omstille sig til en helt anden tankegang end de hidtil har kendt, for at kunne overleve. Noget, man for så vidt også delvist kan overføre til vores egen verden, hvor teknologien også hele tiden vinder nyt land, som vi skal tilvænnes.

"Den gyldne dronning" er første bind af tre. De to øvrige "Beyond the gate" og "Lords of the seventh swarm" er endnu ikke udkommet på dansk, men jeg ser frem til, at de gør, for jeg vil bestemt gerne læse mere om Gallen og hans eventyr.

Oversat af Ib Høy Hansen. Klim, 2006. 305 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Ib Høy Hansen
Faustnummer
26566614
ISBN
9788777248894
Antal sider
305

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer