Bog

De døde og de ufødte

Af (
2018
)

Anmeldelse

De døde og de ufødte af Jakob Melander

18 jun.18

Rystende og intens krimi med Lars Winkler, som står overfor en kæmpe sag om magtmisbrug.

To mænd bliver henrettet i en bil i et øde område på Slotsholmen. Mordvåbnet er ikke til at finde, men peger i retning af noget rockerrelateret. Lars Winkler og hans team har svært ved at komme i gang med sagen. Først da de begynder at efterforske ofrenes tidligere liv, dukker der noget interessant op.

Louise, som er journalist, er rejst til Vietnam i håbet om at finde sin biologiske mor. Her får hun viden om, at et dansk firma har taget patent på en ny rissort. Den er farlig og kan have frygtelige konsekvenser for befolkningen.

Bogen er delt op i to parallelle historier. Dels mordet på de to mænd og dels Louises rejse til Vietnam. Det giver en god effekt, at man er på sidelinjen i begge historier. Kapitlerne er korte, og man får hele tiden nye vinkler fra begge sider. Plottet er rigtig spændende, og spændingskurven er i konstant stigning.

Winkler har sit at slås med. Han har et skønt forhold til kollegaen Sanne, som slår gnister, da det viser sig, at han har gjort sin ekskone gravid. Han kæmper med sig selv, men får heldigvis opbakning af sin datter. Vi kommer ikke så tæt på Winkler, men derimod beskrives Louise indgående. Vi får god indsigt i hvad hun tænker, hvilket underbygger den skræmmende situation, hun står i.

Forholdene i Vietnam er flot og grundigt beskrevet. Tematisk kredser bogen om magtmisbrug, pengebegær, politik og i sidste ende modviljen mod at stå ved egne handlinger og konsekvenserne heraf.

Bogen er den femte i serien om Lars Winkler. Jeg var som altid i godt selskab, godt underholdt og kan varmt anbefale ’De døde og de ufødte’.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
53998380
ISBN
9788771802047
Antal sider
441

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer