Bog

Fjenden iblandt os

Af (
2019
)

Anmeldelse

Fjenden iblandt os af Jakob Melander

29 mar.19

Plottet er som sædvanligt godt skruet sammen i sjette krimi med Lars Winkler, der giver et nuanceret billede af livet i ghettoen og politiets efterforskning.

I Oksevænget findes en lille pige død i en affaldscontainer. Lars Winkler sættes på sagen med sit team. Oksevænget er en ghetto på Bellahøj i København med mange sociale problemer, kriminalitet og forskellige etniciteter. Mordet sætter området i alarmberedskab, og ingen går fri for mistanke

Kristian Havholm, borgmester i København for Dansk Folkeparti, har netop valgt denne dag til et besøg i ghettoen. Han sætter dermed politiet i et dilemma, fordi det nemt kan ende med kaos i området. Man vælger at lukke området helt af, så ingen kan komme hverken ud eller ind, mens Havholm bliver vist rundt. Havholm vil gerne score stemmer op til Folketingsvalget, så han viser sig fra sin bedste side.Fundet af det lille lig puster dog til ilden, og Havholm sætter gang i et helvede, hvor hans rolle ikke bliver, som han forventede.

Personbeskrivelserne er rigtig gode. Havholm bliver fremstillet som en medieliderlig mand, som vil gå langt for, at få sine drømme opfyldt. Han handler, men tænker ikke konsekvenserne igennem. Han fremstår usympatisk, egoistisk og uden sans for andre menneskers sorg.

Bogen er den sjette i serien om Lars Winkler, som altid foregår i København. Den er velskrevet og plottet er som altid rigtig godt skruet sammen. Der fortælles fra forskellige synsvinkler, hvilket driver læsningen videre, og desuden er kapitlerne korte. Der er masser af spændende spor, så Winkler og teamet kommer langt omkring i miljøet. Tematisk har bogen fokus på forskellighed, dem og os, hvor angsten for terrorangreb hele tiden lurer lige under overfladen.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
46086287
ISBN
9788771802085
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer