Bog

Banneret samles

Af (
2018
)

Anmeldelse

Banneret samles af Pernille Eyeby og Carina Evytt

28 jun.18

Klassisk fantasy når det er bedst. En velkomponeret og velskrevet fortælling om det godes kamp mod det onde.

’Banneret samles’ er tredje bind i serien ’Dragernes konge’. Pernille Eybye skrev det første, ’Heksejægerens bytte’, og Carina Evytt det anden, ’Gøglerkongens sværd’. Det er meget imponerende, at det er to personer, der har skrevet historierne, man skulle tro, de havde skrevet hver eneste linje i fællesskab, så godt hænger de sammen.

Bøgerne har forskellige persongallerier og fortællinger, men det mest fantastiske er, at alle hovedpersonerne mødes i slutningen af begge bøger. De mandlige ude foran en slavelejr, hvor de kvindelige personer begge er taget til fange. Denne bog starter lige der, hvor Waris, Josvai og Svart fra den ene fortælling møder Taysin fra den anden og redder ham fra at styrte mod lejren for at befri Lill. I fælleskab får de både Lill og Kiri befriet, og så går det ellers derudaf i et hæsblæsende tempo med oprør, farlige forehavender og indbyrdes kærlighed, der ikke altid er let og ligetil.

’Banneret samles’ er så utrolig handlingsmættet, at den er alt for hurtig læst. De mange skift mellem hovepersonerne og deres gøren og laden bevirker, at den aldrig bliver langtrukken eller går i stå. Jeg kan godt lide temposkiftet fra vild og voldsom action til kejtede forsøg udi i kærlighedens mange kringelkroge. Det er med til at gøre bogen så fængslende og gør, at man indimellem lige kan trække vejret lidt mere roligt. Det med kærligheden tager aldrig overhånd, oprøret og kampen mod den onde konge er uden tvivl seriens omdrejningspunkt.

Bogen kan anbefales til alle læsere af klassisk fantasy. Da den er meget læsevenlig, går den langt ned i alder, selvom den er temmelig omfangsrig. Så om du er 12 eller 50, er det bare med at komme i gang. Jeg glæder mig i fald meget til at læse videre og håber ikke, næste bind er længe undervejs.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
54204094
ISBN
9788758831404
Antal sider
558

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer