Bog

Mor prøvede

Af (
2013
)

Anmeldelse

Mor prøvede af Jens Lapidus

24 maj.13
AfJens Rasmussen
Skribent

Jens Lapidus er tilbage med noveller fra den mørke side af Stockholm, som formår at træde ud af det sædvanlige krimiplot og skabe deres eget dystre univers.

Radovan, Jorge, Javier og Natalie er velkendte navne for fans af Lapidus’ Stockholm Noir –trilogi. Disse personager kan man glæde sig til et gensyn med, men man møder også andre umiddelbart mere lovlydige borgere.  Novellerne forgår hen over kronologien på de tidligere bøger, og udover Sveriges hovedstad kommer vi også forbi Namibia, Kroatien og Iran.

To af novellerne omhandler forsvarsadvokater, et erhverv, som forfatteren selv har et førstehåndskendskab til. Begge historier beskriver det dilemma, som advokaten ofte står i: Hvordan lever man med, at man måske gør ondt ved at gøre sit arbejde godt? Alle historier er nye for mig, bortset fra titelnovellen ’Mor prøvede’, som også fungerer som afslutning på tegneserien ’Bandekrig 145, og i øvrigt handlingsmæssigt ligger i forlængelse af den.

Jeg er selv meget begejstret for Jens Lapidus’ bøger, og selvom jeg har nået mæthedspunktet med krimier, formår de at træde ud af det sædvanlige krimiplot og skabe deres eget dystre univers. Efter at havde læst de foregående bøger er dette univers – ’Stockholm Noir’ veldefineret. Derfor tager forfatteren også fusen på læseren, når han en sjælden gang bryder sine egne rammer. Alt i alt er ’Mor prøvede’ en glimrende læseoplevelse, som bestemt også kan anbefales til dem, der endnu har Jens Lapidus’ bøger til gode.

Oprindeligt skrevet af Jens Rasmussen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Niels Lyngsø
Faustnummer
29937818
Graphic
Jonas Lindén
ISBN
9788770539494
Antal sider
213

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser