01 jul.14

Blog

Den gode sommerbog

Kommentarer

14 kommentarer
AfJytte Pedersen
fre, 11/07/2014 - 12:22

Har lige afsluttet Donna Tart The Goldfinch/Stillidsen.

Om det bliver en favorit, ved jeg ikke endnu. Men det var en fascinerende bog, en pageturner selv om den var lang. Hvad synes jeg egentlig? Hvem og hvad er hovedpersonen? Jeg ved, man er godt underholdt.

Jeg har med interesse læst diverse anmeldelser. Nogen mener , det er årets bog, andre mener modsat. Det ville være dejligt , om bogen kunne blive debatteret her på siden.

AfInge Marie Moritzen
fre, 11/07/2014 - 22:02

Som svar til af Jytte P

Jeg vender også sider i hurtigt tempo i Stillidsen. Den er spændende og dragende, der venter hele tiden en ny vinkel om næste hjørne. Jeg læser og læser, og det er måske dens svaghed, der er nogle ret overlange handlingsforløb, der bliver beskrevet meget grundigt. Den bliver ikke årets bog for mig, der sidder Stoner suverænt.
Men jeg skal nok blive helt færdig med Stillidsen, har efterhånden optrænet armmuskler til at holde den....for den er man nødt til at læse færdig, der er ikke den mellemvej at skimme siderne, der står pludselig noget meget vigtigt i linie 17 midt i noget helt andet.
Og så venter jeg på Rosinkongen, er der nogen, der har læst den?

AfLouise Kjærgaard
man, 07/07/2014 - 12:26

Ib Michaels nyeste roman, Himlen Brændte, kan fortrylle sommerferien med historier fra det kølige Sibirien til vort eget København. Den formår at løfte sin læser ud af solsengen og ind i et eventyrligt videnskabsmysterium. Fra den Sibiriske tundra til Niels Bohr Instituttet i København, relanceres virkeligheden under nye præmisser.

Tohundrede års russisk slægtshistorie udfordrer grænsen imellem fiktion og historie og udfordrer grænsen imellem fiktion og historie. Igennem en vidunderlig virkelighed af mørkestof og popmusik, forestillinger og filosofi, ideologi og ingenting, metafiktion og metafysik, rekonstrueres hele verden.

Mere fra anmeldelse på: TEORIEN OM ALTING på www.gyldendal.dk/forfattere/ib-michael

 

 

AfJane Østgaard Sørensen
tor, 03/07/2014 - 12:27

Hvis turen går til London kan jeg kun anbefale dig at læse Edward Rutherfurds roman "London" på turen. Den giver et helt nyt blik på byen og de berømte tursitmål opleves med nye øjne... 

AfConnie Mikkelsen
tor, 03/07/2014 - 17:57

Som svar til af Jane Østgaard …

En postgang for sent.
Jeg kan kun istemme mig anbefalinger af Rutherfurds roman .
Det var også en øjenåbner for mig , men ja, temmelig tung bagage, så det er da en god ide at få fat på en e.book udgave
God tur ønsker Connie

AfMichael Linde Larsen
tor, 03/07/2014 - 14:27

Som svar til af Jane Østgaard …

"London" af Rutherfurd er et godt bud, Jane. Den vil jeg overveje. Specielt de mere end 900 sider:-) Og mig som har svært med bøger på mere end 400 sider.
Nå, men den lyder jo god, og måske jeg kan finde den, så den kan læses på min ipad.

Også tak til alle de andre gode forslag. "Pepy's dagbog" kunne jeg godt finde på at læse en anden god gang, Kaj.
Og sådan er det jo, alle de gode bøger som står i kø, og venter på at blive læst. Sommerferien er jo kun på 3 uger, og andet end bøger skal der også være plads til:-)

Måske der også er nogen som har bud på, om feriekufferten er læset med tunge biblioteksbøger eller det er på ipad'n at litteraturen nydes nu om dage?

fre, 04/07/2014 - 09:00

Som svar til af Michael Linde Larsen

London findes i e-reolen. Men begynd nu endelig lånesagen der i god tid.....jeg oplever gang på gang underlige fejlmeldinger og at være uden forbindelse....men ebib er endnu mere drilsk...men ellers læser jeg en del på i-pad, den er god i aftentimer på altanen, indbygget lys.
I. Moritzen

AfMichael Linde Larsen
fre, 04/07/2014 - 09:31

Som svar til af Anonym (ikke efterprøvet)

Ja, det er ikke det mest optimale lånesystem bibliotekerne for øjeblikket præsenterer på det digitale område. Men der er håb på vej, for snart kommer der en app som forhåbentlig vil gøre mange ting meget lettere. Den glæder jeg mig  til.

Og så lyder det da godt med "London" på Ipad fra E-reolen. Den er da til at slæbe med uden at få langvarige skader i arme og skuldre.

Har/er også fristet til at prøve en måned på Mofibo. Men altså....som bibliotekar føler jeg lidt det vil være at skyde mig selv i foden. For den bog jeg læser på Mofibo vil jeg jo ikke låne på bibliioteket.
Vi har netflex derhjemme, og mon ikke bare det er et sprøgsmål om tid, før vi også betaler 100 kroner om måneden for at få fri adgang til næsten udbegrænset læsning. 

AfPernille Borch
tor, 03/07/2014 - 10:32

Jeg vil anbefale en lidt ældre sag og en meget ældre sag.

Først Siri Hustvedts 'Det jeg elskede' fra 2003. I bogen følger vi en jeg-fortæller og hans kone, der begge er akademikere i New York. De to er tæt knyttet til et kunsterpar, og i bogen følger vi de to små familiers liv på godt og ondt. Man kommer ind under huden på personerne, og Hustvedt skriver på en virkelig smuk og intelligent måde, så man faktisk ikke kan andet end at blive ved med at læse. Derfor  vil jeg anbefale en solcreme med høj faktor, så man på intet tidspunkt behøver rejse sig fra liggestolen i solen :)

Den anden bog er John Steinbecks 'Øst for paradis', udgivet på dansk i 1953.  Også her er der tale om en bog, hvor vi gennem en jeg-fortæller følger en række personer og familier over et par generationer. Fortællingen foregår i Californien i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Steinbeck er helt uovertruffen, når det kommer til person- og miljøbeskrivelser, og man er indfanget fra start til slut.

Rigtig god læseferie ... :)

tir, 01/07/2014 - 21:46

Jeg vil anbefale Stoner af John Williams, Sønner af Philip Meyer,  om det moderne USA s tilblivelse, Den stjålne vej af Anne Cathrine riebnitzsky, en voldsomt spændende roman om Afghanistan,  og så en enkel biografi, Den sorte Greve, om Alexander Dumas' fars farverige liv. God læselyst til alle. 

tir, 01/07/2014 - 12:23

Har lige afsluttet Pigen med sne i håret af Ninni Schulman - det er hendes debutroman. En spændende og velskrevet krimi, som kan anbefales til feriekufferten.

AfMichael Linde Larsen
tir, 01/07/2014 - 11:42

I den forgangne weekend blev jeg færdig med bogen "Gul feber" om Michael Rasmussen. For os som har siddet sommer efter sommer og set på Tour de France, tager bogens beretning om et systematisk doping misbrug de sidste rester af uskyld omkring cyklingen. 
Det er en sindsyg god, ærlig og meget læseværdig bog.

Til min kommende ferie skal jeg lige en runde på biblioteket for at finde de helt perfekte bøger inden turen bl.a. går til London.
Så en af dem kunne jo godt foregå i England....men ellers er jeg meget åben over for gode forslag. 

AfKaj Hansen
ons, 02/07/2014 - 14:49

Som svar til af Michael Linde Larsen

Samuel Pepys dagbog er værd at læse.
Når jeg hører, at en litteraturinteresseret person skal til London, så kan jeg ikke lade være med at ride lidt på min kæphest. Kære Michael, jeg vil anbefale dig at læse Samuel Pepys dagbog, skrevet omkr. 1661. Dernæst kan du derovre følge lidt i hans fodspor og bl.a. besøge museet for ham i Fleet Street. Stedet hedder også Prince Henry’s Room, og er et af de få huse, der overlevede den store brand i London omkr. 1660. Jeg har været der et par gange, og da gik man ind af en lille dør og op af en trang trappe. Helt oppe ringede man på en dør og en venlig dame kom ud og låste en anden dør op, og så var man i et par små stuer, som var indrettet til museum. Der var ting at se, og det kostede ikke mere end, hvad man selv fandt rimeligt.
Ikke langt derfra findes Dr. Johnsons hus, Gough Square nr. 17. Det er et museum for den navnkundige Samuel Johnson. Jeg har desværre ikke set det, for sidst jeg var i London, var det ved at blive restaureret, og jeg fik kun lige lov til at kikke lidt op fra trappen.

AfBritta Helbek
tor, 03/07/2014 - 11:10

Som svar til af Michael Linde Larsen

Hej Michael 

Jeg har ikke lige et forslag til en bog, der foregår i England. I stedet har jeg italienske, Gianni Celatis "Fortællere fra Sletten", som er fast helårslæsning hos mig. Omslaget er nærmest slidt i stykker. Den bog har fulgt mig i mange år, og vil stadig glæde mig mange år frem. Dens små intense, fine fortællinger er fantastisk læsning.

Nobelpristageren, Tomas Tranströmers: "Samlede Transtrømer" er ligeledes fast. Den følger gerne med ud i det frodige, "driverhuset"s hygge her i sommertiden, inden sengetid. Stedet,  der i høj grad er mit eget arbejdssted og "mentale væksthus". Så er der Marianne Jørgensens nyeste: "Bondeanger". Hun fortæller også så menneskeklogt og nært om almindelige menneskers liv.

"Transit", debutroman af Katrine Nederjord, er en intens og smuk fortælling om den svære kærlighed, der også findes som lydbog (Momo Lydbog).  Jeg tager gerne selv  både lydbøger og papirudgaven med på rejser. 

"Menneskeloven", af Jacob Vedelsby kan også anbefales, og åh ja, så er der  da også Roddy Doyles: "En stjerne ved navn Henry", ud af en serie om Dublin-drengen Henry Smart. Den er skøn sommerlæsning.  "Ganske vist Irsk.  :) Rigtig god tur til London. 

 

 

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer