07 sep.11

Blog

Bøger og forfattere jeg af mærkelige grunde aldrig har læst

Kommentarer

8 kommentarer
AfNina Wegner
tor, 08/09/2011 - 13:31

 - at udstille dine fordomme på den måde:-) Du, som er så glad for de mere filosofiske herrer, der går tur i byen og tænker spændende tanker - du må ikke lade dine fordomme gå ud over Paul Auster, - det er absolut et MUST for dig. "Tilfældets musik", "Opfindelsen af ensomhed", "Leviathan", "Brooklyn dårskab", "Moon Palace", "Sunset park" - jeg tror du vil synes godt om alle disse titler. Murakami er også speciel, og hvis jeg skal anbefale en særlig titel til dig, så tror jeg at det må blive "Kafka på stranden". Det er en umiddelbart medrivende, spændende, fantastisk, humoristisk og let læst historie

Jeg har det også - ligesom Marit - lidt svært med nogle af de store amerikanere. DeLillo, John Irving (én undtagelse: Æblemostreglementet) og Jonathan Lethem kommer jeg aldrig igennem, - men kastede mig glad over Richard Russo, Jonathan Franzen. Jeg har i det hele taget svært ved at få hul på meget tykke romaner. Hvis de er over 5-600 sider så kræver det god tid og en koncentreret indsats at komme i gang.

Derudover så læser vi helt forskelligt. Jeg har været glad for Ida Jessen, fordi hun er fantastisk god til at skrive om moralske dilemmaer. Hun rammer lige ned i familiekonflikter og fortæller med STOR indlevelse om forældre/børn relationer. Jeg får alle sanser og følelser i brug, når jeg læser Ida Jessen. Jeg har det mere svært med Jepsen, fordi han får mig til at grine af dybt tragiske emner, men skrive - DET KAN han.

AfMarit Haugaard
ons, 07/09/2011 - 19:10

Uha Michael, det kunne jeg selv have skrevet - se mit blogindlæg Hvad er det med de amerikanske mænd?

Men det er interessant med de bøger, man tager med hjem fra biblo, kigger på en måneds tid, afleverer og tænker: En anden gang.

AfMichael Linde Larsen
ons, 07/09/2011 - 20:39

Som svar til af Marit Haugaard

Tom Wolfe har skrevet nogle fantastiske bøger. "Forfænglighedens bål" og "Kold marv" læste jeg med stor fornøjelse. Richard Ford syntes jeg også er ok, men angående John Irwing ligger jeg på linje med dig, Marit. Hans forfatterskab er jeg aldrig kommet ind i, selv om jeg for år tilbage gjorde et ihærdigt forsøg.

Ja, bøger på natbordet som kommer retur, kender jeg også til. Tænkte engang på, at man burde lave noget statistik over, hvor mange lånte biblioteksbøger som faktisk bliver læst.

AfJo Hermann
ons, 07/09/2011 - 17:43

Kan anbefale Erling Jepsens første roman, Ingen grund til overdramatisering, om en ung sønderjydes fumlen sig gennem tilværelsen i København. Lige nu husker jeg den bedst for hans held med at score enlige mødre på en af deres få friaftener i byen - og det efterfølgende besvær med børn, der pludselig også kræver noget af ham. Men den er fuld af respektløse indfald og skæve betragtninger og meget underholdende.

Bortset fra det har vi nok alle sammen nogle af den slags undladelser. Jeg deler faktisk flere af dem på din liste.  ;-)

AfKaj Hansen
ons, 07/09/2011 - 17:10

Kære Michael.

Må jeg også give gode råd om at læse Paul Auster. Jeg anbefaler altid folk at starte med "Mr. Vertigo" samt "Tilfældets musik", for de er helt fantastiske og iøvrigt let læste. Hans øvrige forfatterskab er også god læsning. De sidste af hans bøger er ikke så spændende, idet han her har et samfundskritisk ærinde. "Rejser i Scriptoriet" får man ikke noget ud af, hvis man ikke i forvejen har læst det meste af Austers forfatterskab, idet alle personerne i denne bog er folk, som man kender fra de af Austers bøger, som tidligere er udkommet. Man får således mange Aha-oplevelser i denne bog.

AfMichael Linde Larsen
ons, 07/09/2011 - 20:49

Som svar til af Kaj Hansen

Syntes nok at kunne huske, du var glad for Paul Auster, Kaj:-)

AfKarin Hedemand
ons, 07/09/2011 - 13:40

Du skal nu ikke snyde dig selv for Poul Austers Sunset Park  det er en rigtig dejlig bog, som hylder livet, kunsten og kærligheden men især det at mennesker har brug for hinanden. Og den er hverken mærkelig eller konstrueret-lag-på-lag-litteratur - tværtimod den er helt ligetil.

AfMichael Linde Larsen
ons, 07/09/2011 - 14:36

Som svar til af Karin Hedemand

Tak for Paul Auster skub, Karin. Jeg har straks skrevet mig op til den. Alle vores ex. på Odense Centralbibliotek er lånt ud, så nogen må jo kunne li' at læse ham...

Log ind for at skrive kommentarer