Vejen til Jerusalem af Jan Guillou
I Vejen til Jerusalem har Guillou byttet Hamiltons nutidige Sverige ud med middelalderens og korstogenes Europa. Vi følger herremandssønnen Arn, fra han som dreng sendes i kloster og frem til hans indtræden i Tempelriddernes orden.
Romanen giver et godt billede af middelalderens sociale, politiske og religiøse liv, men der føres samtidig en tråd fra korstogenes tid frem til vore dages stigende spænding mellem islam og kristendommen, hvilket giver den nogle aktuelle perspektiver.
Vejen til Jerusalem er første bind i en trilogi, og kan stilen fra dette bind, holdes har læserne noget at se frem til. Det er en roman af den type som er svær at lægge fra sig igen og jeg kan varmt anbefale den.