26 apr.21

Bogliste

Hjemløse i litteraturen

Bøger på listen

Livsstil

Af Thomas Boberg

Livsstil

Generationsrevsende, selvransagende superdigte. Thomas Boberg har skrevet ny digtsamling
Læs mere

Vandreren

Af Adriaan van Dis

Vandreren

Stilfærdigt indigneret og sørgmuntert møde mellem en hund og en gentleman. Et møde, der vender op og ned på ret og vrang og ikke mindst, synet på andre kulturer.
Læs mere

Vaniljehvidt som Eminem

Med et fantastisk blik for livet, formår Faber med sjælden akkuratesse at beskrive mennesker på kanten af vanvid og dagligdags trummerum.
Læs mere

Endnu en lortenat i en røvsyg by

Temaet fædre og sønner er kendt i litteraturen. Her møder vi en far, der er dranker og kriminel fantast, og en søn, der kommer videre i sit liv ved at skrive en roman om deres liv.
Læs mere

Bogstavets betydning

Af Vibeke Grønfeldt

Bogstavets betydning

Usminket og underfundigt giver Vibeke Grønfeldt et stykke underdanmark og dets beboere en syret poetisk stemme, der trods stemning af forfald alligevel giver liv og håb.
Læs mere

Hundedreng

Af Eva Hornung

Hundedreng

Romochka har taget alt det tøj på, han kunne finde i den tomme lejlighed, som han i så mange dage har overlevet helt alene i. En dag kom hans mor ikke hjem mere. Nu har sulten…
Læs mere

Tema

Tema

Social ulighed i litteraturen

Flere aktuelle forfattere skildrer de menneskelige konsekvenser af et samfund med social skævvridning og er med til at sætte samfundsaktuelle dilemmaer under debat. Den sociale ulighed fylder i stigende grad i den realistiske skønlitteratur.
Læs mere