13 maj.20

Bogliste

Digte om døden

Bøger på listen

En vase i brystet

Af Daniel Boysen (f. 1986)

En vase i brystet

Knusende smuk digtsamling om livet, døden, og de mellemliggende glimt af evigheder, som man kan sætte i vand i hjertets vase.
Læs mere

Digt om døden : en bog om min far

Sorgen og melankolien løber som en tråd gennem digtet, der er fyldt med lidenskab og patos og bevæger sig springende og kaotisk mellem mange niveauer.
Læs mere

Mit smykkeskrin

Af Ursula Andkjær Olsen

Mit smykkeskrin

Mit smykkeskrin er på én gang fyldt med tab, sorg, gaver og værdier. En tung halskæde med syv led, som både forfatter og læser kan bære med smerte og stolthed.
Læs mere

Tider

Af Peter Nielsen

Tider

Peter Nielsens digtsamling ’Tider’ er en god læseoplevelse, fordi den kombinerer konkrete sansninger med abstrakte betragtninger.
Læs mere

Den hvide rose

Af Olga Ravn

Den hvide rose

Den hvide rose er en digtsamling om at være tæt på et menneske med alvorlig sygdom, om at blive på kærlighedens sted, selvom kærligheden er gået i stykker. 
Læs mere

Udenfor pesthospitalet

Af Nicolaj Stochholm

Udenfor pesthospitalet

Konfronteret med sin fars livstruende sygdom er Stochholms digte et forsøg på at rumme og komme overens med sorgen og tabet. Krisen indebærer et kunstnerisk og æstetisk vendepunkt.
Læs mere

Rejsende i hjemve : digte

Af Christian Graugaard

Rejsende i hjemve : digte

Digte der eksperimenterer skævt med sproget og metaforerne, lader modsætningerne blomstre og reflekterer over livet og alderen, døden, længslen og kærligheden
Læs mere

Mexicocitydigte

Af Thomas Boberg

Mexicocitydigte

I den pulserende og altid levende storby, Mexico City, er døden samtidig allestedsnærværende, både i direkte og overført betydning.
Læs mere

Tema