Logo
Bogliste

Digte om døden

Her finder du en liste over digte, som handler om døden, om sorg og om at være alvorlig syg. Listen indeholder blot et udvalg af titler.

 Vis alle boglister

Bøger på listen

En vase i brystet

Daniel Boysen (f. 1986)

Knusende smuk digtsamling om livet, døden, og de mellemliggende glimt af evigheder, som man kan sætte i vand i hjertets vase.

Digt om døden : en bog om min far

Søren R. Fauth

Sorgen og melankolien løber som en tråd gennem digtet, der er fyldt med lidenskab og patos og bevæger sig springende og kaotisk mellem mange niveauer.

Mit smykkeskrin

Ursula Andkjær Olsen

Mit smykkeskrin er på én gang fyldt med tab, sorg, gaver og værdier. En tung halskæde med syv led, som både forfatter og læser kan bære med smerte og stolthed.

Tider

Peter Nielsen

Peter Nielsens digtsamling ’Tider’ er en god læseoplevelse, fordi den kombinerer konkrete sansninger med abstrakte betragtninger.

Den hvide rose

Olga Ravn

Den hvide rose er en digtsamling om at være tæt på et menneske med alvorlig sygdom, om at blive på kærlighedens sted, selvom kærligheden er gået i stykker. 

Udenfor pesthospitalet

Nicolaj Stochholm

Konfronteret med sin fars livstruende sygdom er Stochholms digte et forsøg på at rumme og komme overens med sorgen og tabet. Krisen indebærer et kunstnerisk og æstetisk vendepunkt.

Rejsende i hjemve : digte

Christian Graugaard

Digte der eksperimenterer skævt med sproget og metaforerne, lader modsætningerne blomstre og reflekterer over livet og alderen, døden, længslen og kærligheden

Mexicocitydigte

Thomas Boberg

I den pulserende og altid levende storby, Mexico City, er døden samtidig allestedsnærværende, både i direkte og overført betydning.

Vingestøv

Søren Ellemose

Digte. Sonetter om livet, kærlighed, sorgen og døden. To akter med hver 14 sonetter samt deres respektive mestersonetter

Min lillebror

Christel Wiinblad

Digte, der som en slags dagbog med mange tilbageblik og stor kærlighed og ømhed fortæller om tiden fra januar til den dag i juli 2006, da digterens lillebror forsøgte selvmord for at udfri sit forpinte sind

Jeg skyder genvej forbi døden

Einar Már Guðmundsson

En digtsamling, der trods mange triste emner, alligevel snyder døden og hylder livet, lyset og kærligheden.

Kamikaze

Ulrikka S. Gernes

Digte i syv afsnit, der følger den kronologiske og mentale proces hos et menneske, der oplever en nærtståendes sygdom og død samt savnet, smerten og tomheden, som følger efter.

Skår

Finn Methling

I lyrisk kortprosa fortæller den aldrende digter om at overgive sin elskede til døden. Døden knuser kærlighed, venskab og tosomhed, og selv fire år senere vækkes lykkelige og levende minder af hverdagens små hændelser