Logo
Bogliste

7 bøger om abort

Mens vi fejrer 50-året for legaliseringen af aborten i Danmark, håber vi, at denne bogliste vil tjene som en guide til at lede dig gennem de mange facetter af aborten.

Fra de hjerteskærende selvbiografiske skildringer af Tove Ditlevsen i Gift, til den brutale ærlighed i Annie Ernauxs Hændelsen, og de amerikanske forstadslivs meningsløshed i Richard Yates' Revolutionary Road - hvert værk tilbyder et unikt indblik i abortens virkelighed.

Bøger på listen

Hændelsen

Annie Ernaux

Annie Ernaux genopliver den illegale abort, hun fik foretaget som ung, og gør denne skelsættende hændelse til stor kunst og alles anliggende.

Når du strammer garnet

Camilla Stockmann

Historien om en mor(der). Fornemt formidlet socialhistorie om moderskabets mørke kapitler er gruopvækkende og vigtig læsning.

Gift

Tove Ditlevsen

'Gift' er så godt skrevet, at man ikke kan lade være med at læse den. Dy Plambecks fremragende forord understreger, at bogen stadig er moderne.

 

Noter til mig selv

Emilie Pine

Med en række personlige og selvudleverende essays viser Emilie Pine, at der er en stor styrke i sårbarheden. Bogens fortællinger er vedkommende og befriende læsning.

Jeg nægter at tænke

Lotta Elstad

Hedda på 33 er gravid og vil have en abort, men regeringen har indført en betænkningstid. Hedda nægter at tænke, og det er der kommet en pragtfuld roman ud af.

Revolutionary Road

Richard Yates

April og Frank Wheeler er fanget i et skematisk og forudsigeligt forstadsliv i 1950'ernes USA, men de ønsker at forlade den trivielle spændetrøje.

Originaludgave: 1961

Filmatiseret i 2008 af Sam Mendes under titlen Revolutionary Road.

Mødrene

Brit Bennett

Venskab, kærlighed, hemmeligheder, løgne, døtre og mødre. Vi kommer omkring det hele i Bennetts velskrevne og hyggelige debutroman.