02 jul.21

Bogliste

Faglitteratur om 2. verdenskrig

Bøger på listen

Modstand : 1943-1944 : den skærpede kamp

Et imponerende værk, hvor selv garvede amatørhistorikere og professionelle kan hente ny viden om modstandshistorien. Et must for alle, der er interesserede i Danmarkshistorien.
Læs mere

Augustoprøret 1943 : Danmarks skæbnesommer

Oplysende bog med interessante vinkler på det historiske og politiske drama, som udspillede sig i august 1943, da det danske samarbejde med tyskerne brød sammen. 
Læs mere

Modstand

Af Niels Wium Olesen

Modstand

Efter befrielsen kunne man få indtryk af, at stort set hele den danske befolkning havde deltaget i modstandskampen. Wium Olesen skriver om modstandskampen som almindelig historie…
Læs mere

At handle med ondskaben

Samarbejde eller selvmorderisk modstand var det svære valg, politikerne måtte træffe under besættelsen. Bliv klogere på samarbejdspolitikken i dette indbydende og overbevisende…
Læs mere

Barn af besættelsen

Af Michael Müller

Barn af besættelsen

Som verden ser ud i dag med voksende populisme og nationalisme er det en fin bog at læse, også for alle os, der ikke oplevede besættelsen.
Læs mere

Håndlangerne

Af Henrik Lundtofte

Håndlangerne

Grundig og gedigen fremstilling - og den hidtil mest omfattende - af Hipo og andre danske håndlangere, som besættelsesmagten benyttede sig af i den politiløse periode.
Læs mere

Mein lieber Kristian

Af Jens Peder Østergaard

Mein lieber Kristian

Med udgangspunkt i to personlige historier fortælles en interessant og tankevækkende historie om en kvart million tyske flygtninge, som endte i Danmark ved Tysklands…
Læs mere

Tema

Tema

Danmarks befrielse

I 2022 er det 77 år siden, Danmark blev befriet, og man igen kunne lade lyset strømme ud i aftenmørket. Befrielsen, besættelsen og modstandskampen er tematikker i litteraturen fra 1945 til i dag. 
Læs mere