04 sep.21

Bogliste

Afropolitanske stemmer

Bøger på listen

På min huds sorthed

Rasende, sårbart, stærkt og sanseligt manifest over den sorte kvindes virkelighed og kampen mod stilheden, umenneskeliggørelsen og afmagten.
Læs mere

Pige, kvinde, andet

Af Bernardine Evaristo

Pige, kvinde, andet

Et polyfonisk værk om køn, race, seksualitet og klasse fortæller om og spidder med en sprudlende lethed, humor og vid det moderne flamboyante kvindeliv i London.
Læs mere

Mit hjerte er en automat

Overbevisende romandebut bearbejder en ung, farvet kvindes liv i et land med hvide traditioner. 
Læs mere

Kollektivt hukommelsestab

Af Koleka Putuma (f. 1993)

Kollektivt hukommelsestab

Sydafrikansk digtsamling rammer læseren lige i hjertekulen med soleklare, uprætentiøse og rørende digte om at være sort, kvinde, queer og kristen.
Læs mere

Som et muldyr der bringer flødeis til solen

Nigerianske Morayo har levet et langt liv i flere forskellige lande med racisme som ledsager. Romanen er en varm hyldest til mangfoldighed i verden.
Læs mere

Fuglenes gråd

Af Chigozie Obioma (f. 1986)

Fuglenes gråd

Originalt fortalt afrikansk tragedie om en ung mand i sine følelsers vold, der ikke forstår kunsten at vende ryggen til fortiden, men opsluges af had og vrede.
Læs mere

Americanah

Af Chimamanda Ngozi Adichie

Americanah

Helt fantastisk og meget dragende roman, der skarpt, præcist og nuanceret behandler forholdet mellem race, identitet, kultur og kærlighed i en globaliseret verden.
Læs mere

Tema

Tema

Afropolitanske stemmer

Afropolitansk litteratur har et kosmopolitisk sigte med afrikanske rødder. Værkerne kredser om tilhørsforhold og kampen mod diskrimination.
Læs mere